Laatste nieuws

Stormachtige Gorsselse Midwinterveldtoertocht

De weersomstandigheden deden eerder aan de herfst denken tijdens de midwintertocht die de Wieler Toer Club Gorssel op zondag 9 februari heeft gehouden voor ATB-ers en cyclo-crossers. De wind raasde door de bossen en voorafgaand aan de tocht regende het er flink op los. Maar tijdens de tocht was het gelukkig grotendeels droog. 

WTCMidwinter2014 KL 4Zware tocht
Het parcours was door de vele regen van de afgelopen tijd nat en drassig. Dat maakte de tocht extra zwaar en op de natte grond is het is het oppassen voor uitglijders. Maar gelukkig hebben de ongeveer 400 deelnemers veilig de finish bereikt.

Drie sterren
De hele week en vooral in het weekend waren vrijwilligers van WTC Gorssel in touw om het parcours uit te zetten in het bos. Dat zijn ze wel gewend bij de WTC, want ze organiseren jaarlijks drie tochten door de mooie omgeving van Gorssel, die via de fietsbond NTFU landelijk worden aangekondigd. Maar deze keer was een vlekkeloze organisatie nog belangrijker, want het streven is om aan de hoogste kwaliteitseisen van de NTFU te voldoen, zodat de tocht volgend jaar met drie sterren, de hoogste kwalificatie van de fietsbond, aangekondigd kan worden.

Erwtensoep
Bij de start kon gekozen worden uit drie afstanden; 35, 45 en 55 km. Door de zware omstandigheden van het natte parcours kozen de meeste deelnemers voor de 35 of 45 km.
De rijders werden gastvrij onthaald in het clubhuis van de tennisvereniging LTC Gorssel, de start- en finish-locatie. Terug van de zware tocht konden ze daar weer op adem komen, met een kop erwtensoep, een broodje gehakt of een lekker bokbiertje.

Volgende tocht
WTCMidwinter2014 KL 1WTC Gorssel bedankt haar sponsors en de vele bereidwillige eigenaren van de prachtige gebieden die het parcours doorkruiste. De organisatie kijkt alweer vol vertrouwen uit naar de komende Omloop van Gorssel op 17 augustus 2014.

Tijdens de tocht zijn er foto’s gemaakt, die te bekijken zijn op de facebook pagina van WTC Gorssel: www.facebook.com/wtcgorssel.


Gorssel, 10 februari 2014
 

aa

bb

cc

dddd

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends