Laatste nieuws

Straks nóg meer voorjaarsbloemen in Gorssel

En weer een buitenkansje voor het team van Gorssel Bloeit. Opnieuw komen er 20.000 bollen beschikbaar. Die moeten snel de grond in. Wie een mooie, zicht­bare plek heeft, kan ook zelf aan de slag.

Duizenden bollen
BloeitGorssel 3 klein Bollenplantdag in Gorssel-Noord In het voorjaar van 2023 was er op veel plekken in de open­bare ruimte in Gorssel een bloemen­zee te zien. De vrijwilligers­groep ‘Gorssel Bloeit’ plantte in de eerste week van januari van dat jaar duizenden bloem­bollen. Dat leek wat laat in het plant­seizoen, maar er was een buiten­kansje: Baltus Bloemen uit Vaassen had enkele pallets narcissen, tulpen en alliums aangeboden. Er zijn toen bollen geplant in het Openlucht­theater, in Gorssel-Noord en bij de speeltuin­vereniging aan het Acaciaplein. 

Helpende handen nodig
BloeitGorssel 2 kleinOok in 2024 stelt het bollen­bedrijf weer meer dan 20.000 bollen beschikbaar. De bollen zijn een seizoens­restant en kunnen nu alsnog een mooie bestemming krijgen in Gorsselse grond. Het team van Gorssel Bloeit gaat aan de slag, maar kan best een paar extra handen gebruiken, de bollenplant­dagen worden nog nader aangekondigd.

Mooi resultaat
BloeitGorssel 1 kleinTulpen in het Openluchttheater in GorsselHet is natuurlijk net als in 2023 al laat in het seizoen. Maar als de natuur een beetje mee­werkt zullen de bollen gewoon tot bloei komen, al zal dat mogelijk iets later dan normaal zijn. 
In Gorssel-Noord was men het hele voorjaar razend enthousiast over de leuke bollenplant­dag en het uiteindelijke resultaat. 

Zelf aan de slag
Wie in de eigen wijk een mooi stuk groen beschik­baar heeft kan samen met buurt­genoten ook zelf aan de slag. Laat dat dan even weten door een reactie onder dit artikel of stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van de beoogde locatie. De bollen worden dan thuis afgeleverd door Gorssel Bloeit. Het is daarbij natuurlijk wel de bedoeling dat de bollen voor iedereen zicht­baar zijn en een mooie plek krijgen. Reageer snel want op=op. 


Gorssel, 19 januari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends