Laatste nieuws

Sutfene stopt met thuiszorg

Zorginstelling Sutfene stopt per 1 januari 2020 met haar thuiszorg­activiteiten. De organisatie geeft hiervoor als verklaring dat dit bedrijfs­onderdeel al jaren verliesgevend is.
Ook cliënten in Gorssel en omgeving verliezen hierdoor hun vertrouwde zorg­verleners en gezien de personeelskrapte in de zorg zal het lastig zijn om snel weer vervangende hulp te vinden.

Verlies
SutfeneLogo klein Volgens Sutfene loopt het verlies op de thuis­zorg­tak in 2019 op tot minstens € 500.000 en is er geen zicht op verbetering. Sutfene is een kleine organisatie op de thuiszorg­markt en krijgt relatief lagere vergoedingen van de zorg­verzekeraars. Schaalvergroting is wegens de krapte aan personeel niet te realiseren. Daarom is ‘na uiterst zorg­vuldige weging bewust gekozen voor uit­­fasering van de thuiszorg’, zo formuleert Sutfene het op haar web­site.
Sutfene geeft aan dat de honderd thuiszorg­medewerkers een andere functie binnen Sutfene wordt aangeboden en dat Sutfene haar thuiszorg­cliënten zo goed mogelijk zal helpen om snel een nieuwe aanbieder te vinden. 

Op zoek naar nieuwe aanbieder
Thuiszorgcliënten zijn eerder deze week per brief geïnformeerd en geadviseerd zelf tijdig een nieuwe zorg­aanbieder te zoeken. Als dat voor 10 december 2019 nog niet gelukt is, biedt Sutfene aan om daarbij te helpen. Bij de brief is een overzicht van zorg­aanbieders meegestuurd.
De vrees lijkt gerechtvaardigd dat het vinden van nieuwe aanbieders door personeels­krapte in de zorg lastig zal zijn en dat mantelzorgers extra belast zullen worden.


Redactie Gorssel.nl
18 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends