Laatste nieuws

Swingen met The Neighbour Sisters en de Harmonie

Het Openluchttheater Gorssel sluit het seizoen af met een avond vol sing & swing, warmte & interactie, een vleugje cabaret & het grote harmonieorkest. Muziekvereniging de Harmonie Gorssel-Eefde en The Neighbour Sisters zijn beide veel geprezen en hebben hun eigen trouwe fans, maar nu gaan ze de uitdaging aan om samen iets moois te presenteren. Zaterdag 19 september, aanvang 20.00 uur.

The Neigbour Sisters
NeighbourSisters2KLThe Neighbour Sisters zijn Gerda Lindenbergh en Pauline Kuipers uit Gorssel. De twee buurvrouwen treden al vele jaren met veel succes op tijdens feesten, partijen en evenementen. Het zangduo staat garant voor een uitstekende sfeer en veel interactie met het publiek. Zangtalent, kleinkunst en een vleugje cabaret. Het repertoire bestaat uit een breed aanbod van liedjes vanaf de jaren vijftig, pop en jazz, bijvoorbeeld liederen van Ella Fitzgerald, Norah Jones, Nina Simone en Caro Emerald...

De Harmonie
Harmonie1024pxPauline Kuipers en Gerda Lindenbergh als The Neighbour Sisters (boven) en de Harmonie, foto voor het concert 'Klinkende Kunst' in 2014.Het Harmonieorkest bestaat uit een breed samengestelde groep van ongeveer 45 musici van 13 tot dik in de 70 jaar, met een mooie bezetting van enthousiaste houtblazers, koperblazers en een aantal slagwerkers. Het is een orkest met een breed repertoire. Klassieke stukken, stemmige koraalmuziek, maar zeker ook swingende hedendaagse popmuziek: het staat allemaal op de lessenaars en wordt met hoorbaar plezier en in een prima sfeer gespeeld. Het orkest is ook altijd in voor bijzondere voorstellingen zoals Hits voor Kids, passieconcerten, een circusconcert, of Klinkende Kunst. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Jacob Jansen.

Tip: Neem een lantaarntje mee
Natuurlijk wordt het theater fraai verlicht. Maar voor de sfeer zou het leuk zijn als veel mensen nog een lantaarntje, lampion of iets dergelijks meenemen.

Laatste voorstelling van dit jaar
Het is alweer het laatste concert voor dit jaar. Dan zijn er in het sfeervolle kleinschalige theater zes voorstellingen geweest, van kindertoneel tot swing, van klassiek tot pop.
Het openluchttheater is gelegen in een openbaar park in de kom van Gorssel, hoek Molenweg/Esdoornlaan. De voorstellingen worden bezocht door zo'n 200 tot 400 mensen per keer.

Gratis entree
Zaterdagavond 19 september 2015, aanvang 20.00 uur, theater open 19.30 uur.
Bij slecht weer vindt het concert plaats in 't Trefpunt, 300 meter verderop. Dat wordt dan de middag voorafgaand aan het concert op de homepage van Gorssel.nl gepubliceerd.
Bij het Trefpunt is ook parkeergelegenheid.

LogoVierkant250x250Het theater heeft ongeveer 120 zitplaatsen en die zijn meestal al vroeg bezet. U kunt zelf een stoeltje of kussentje (in plastig zak) meenemen om in het gras of op de bielzenrand voor de banken te zitten. 


Gorssel, 16 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends