Laatste nieuws

Taalhuis Lochem-Zutphen zoekt taalvrijwilligers

Sinds december 2015 is binnen de gemeenten Lochem en Zutphen het ‘Taalhuis Lochem-Zutphen’ actief. In het Taalhuis werken lokale organisaties en bedrijven samen om mensen te helpen die ‘laaggeletterd’ zijn of een taalachterstand hebben. Daarbij gaat het niet alleen om vluchtelingen, maar ook om in Nederland geboren en getogen mensen die beter willen lezen en schrijven.

Training
Logo Taalhuis
Vrijwilligers die mensen met een taalachterstand willen ondersteunen bij het beter leren beheersen van de Nederlandse taal, kunnen in september een gratis training volgen bij Taalhuis Lochem-Zutphen. De training omvat: algemene achtergrond-informatie over taalachterstand en aanpak; begeleiden bij spreken, luisteren, schrijven en lezen; kennismaken met diverse methodes; afstemmen op taalvraag van de ander.

Laagdrempelig
José Boone, coördinator en adviseur van Taalhuis Lochem-Zutphen “Belangrijk is dat taalondersteuning zo laagdrempelig mogelijk is. Mensen met een taalachterstand kunnen door schuldgevoelens, angst en schaamte moeite hebben om hulp te vragen. Hoe lager de drempel, hoe eerder je met elkaar een basis creëert van veiligheid en vertrouwen. Allebei onmisbaar om iets te kunnen leren.” In de training ‘Taal voor het Leven’ wordt dan ook uitgebreid stilgestaan bij de manieren waarop je met de ander kunt bouwen aan vertrouwen en veiligheid.

Informatie
Vrijwilligers die via taal anderen verder op weg willen helpen kunnen zich opgeven als taalvrijwilliger en voor deelname aan de training bij José Boonen, tel. 06-15294008 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De training wordt gegeven in Zutphen (locatie nog niet bekend) en bestaat uit vijf ochtenden (9.30-12.30 uur) op 6, 13, 20, 27 september en 11 oktober 2016.

  • Facebookpagina Taalhuis Lochem-Zutphen


Gorssel, 18 augustus 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends