Laatste nieuws

Taalmaatjes en taalcoaches gezocht in Gorssel

Vluchtelingenwerk Oost Nederland vraagt taalmaatjes
Taalmaatjes ondersteunen anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal (ca. twee uur per week). Dit gebeurt op individuele basis, één op één en is bedoeld ter ondersteuning van onder andere de inburgeringscursussen. Ook biedt de vrijwilliger ondersteuning bij het wegwijs raken in de Nederlandse samenleving. In het contact met het taalmaatje kunnen anderstaligen op een ontspannen en gezellige manier bezig zijn om het Nederlands te oefenen. Deelnemers kunnen hierdoor in hun eigen tempo de taal leren, waarbij aandacht geschonken wordt aan de specifieke taalproblemen of leervraag van de betreffende persoon. Op dit moment is een taalmaatje nodig voor een 44-jarige man uit Irak; hij zit op het ROC, woont in Gorssel, spreekt goed Engels en heeft als hobby schilderen.
Zie website.

Taalcoachproject Gilde Zutphen
Vanuit het taalproject van het Gilde ga je als taalcoach aan de slag met anderstaligen, zodat zij de Nederlandse taal beter leren begrijpen en gebruiken. De taalcoaches geven extra individuele begeleiding bij de taalontwikkeling, om zo de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Kern van deze begeleiding is het helpen met het huiswerk en de opdrachten die zij krijgen vanuit de taallessen van het ROC. Dat gebeurt één à twee uur per week, thuis bij de cursist. De taalcoach doet dat op een persoonlijke manier, in een informele ontspannen sfeer. Op dit moment is Gilde op op zoek naar twee taalcoaches in Gorssel.
Zie website.

Geïnteresseerd?
Bent u geinteresseerd in bovenstaande vacatures, neem dan contact op met het Vrijwilligerssteunpunt. Mocht u ander vrijwilligerswerk willen doen in Gorssel of elders in de gemeente Lochem of wilt u meer informatie over het werken als vrijwilliger, of wilt u een vacature plaatsen? Ook dan kunt u terecht bij het Vrijwilligerssteunpunt Lochem. Het Vrijwilligerssteunpunt is een onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem.
Vrijwilligerssteunpunt LochemU bent welkom om langs te komen tijdens het inloopspreekuur elke  dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur in de bibliotheek in Gorssel, of u kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken op een ander tijdstip. Voor een afspraak of meer informatie kunt u terecht bij Carin Joosten, tel. 0575-492655 of 06-31495763. Bekijk de website van het Vrijwilligerssteunpunt eens voor alle vacatures en informatie.  www.vrijwilligerssteunpunt-lochem.nl


Gorssel, 19 februari 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends