Laatste nieuws

Taart voor de burgemeester

Toen Robert Baden Powell in 1907 met de scouts in Engeland begon, konden alleen jongens vanaf 11 jaar lid worden. Baden-Powell wilde ook voor jongere kinderen een spel­tak bedenken. En dat werden de welpen: de welpen spelen in het Jungleboekthema naar het Jungle Book van Rudyard Kip­ling.
Welpen3 kleinSamen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensen­dorp, beleven de welpen spannende avonturen in de jungle.
Welpen4 kleinVanaf 1920 zijn ook in Nederland de welpen een officiële speltak. In 2020 bestaan de welpen dus honderd jaar.

Taart
Om het honderdjarig bestaan te vieren kreeg burgemeester Sebastiaan van ’t Erve op 18 maart 2020 een taart aan­geboden door alle welpen uit de gemeente Lochem. De scouting en de burge­meester hielden een kort praatje en toen was het tijd om met ongeveer veertig welpen en leiding samen met de burge­meester de taart op te eten. 
Welpen1 kleinHet hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd om deze bijzondere leef­tijd te vieren. Jongens en meiden vanaf 6 jaar zijn altijd welkom bij de welpen van Scouting IJssel­groep (jongens) en Scouting Kompasnaald (meiden). Deze speltak heeft elke zaterdag opkomst van 14.00 tot 16.00 uur in clubhuis het Hordehol aan de Kwekerij­weg 5 in Gorssel.
Voor alle vragen over de welpen, het programma en de opkomsten kun je contact opnemen met de leiding via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 22 februari 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends