Laatste nieuws

Tachtig schermers op sportief toernooi in 't Trefpunt

Enigszins verbaasd troffen de fitnessgasten in 't Trefpunt zondag 11 januari jl. zo'n 80 schermers aan in de naastgelegen sporthal. De Deventer Schermvereniging was gastheer van een internationaal recreatief schermtoernooi voor 18 jaar en ouder. Het toernooi trok de aandacht van jong en oud, de Deventernaren namen zelf ook deel ben behaalden mooie posities.

Schermen11-1-15-KL 3Schermers in actie in 't Trefpunt. Klik op de foto voor vergroting en meer afbeeldingenDe Deventer Schermvereniging (DSV) was zondag op de wapens floret en degen actief. De hoogste plaats voor Deventer op floret was voor René-Michel Stierhout. Voor hem was het zijn eerste floret toernooi na jarenlang degen geschermd te hebben, de behaalde 12e plaats was dan ook niet onverdienstelijk. Op degen was Deventer verdeeld over de A en B poule. In de B poule werd een 8e plaats verzilverd, in de A poule een 15e plek.

Tijdens de uitreiking van de wisselbekers werd nog eens duidelijk dat 60-plussers niet onderdoen voor de 'jongeren'. De gemiddelde leeftijd op het podium lag boven de 50. Het publiek bij het toernooi was meer gemêleerd; zowel kinderen van 9 tot 14 jaar en een aantal volwassenen tussen de 40 en zelfs 60+ bezochten 't Trefpunt. Een aantal heeft zich al ingeschreven voor de speciale trainingsavond van maandag 19 januari.

Iedereen die het leuk vindt om het schermwapen eens op te pakken is deze avond uitgenodigd. De jeugd tot 10 jaar is welkom om 18.30 uur, de jeugd tot 16 jaar om 19.30 uur en de 16-plussers starten om 20.30 uur in 't Haarhuus in Schalkhaar. Deelname is gratis na opgave via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Schermen11-1-15-KL 2Het volgende toernooi staat gepland voor zaterdag 21 november, de DSV verwacht dan ruim 100 jeugdschermers uit geheel Nederland voor het maandelijkse Jeugd Punten Toernooi. Ook deze jeugd wordt ontvangen in 't Trefpunt in Gorssel.

Aanvullende informatie:
• Jaap Wassink, voorzitter DSV
   tel. 06 57 31 63 97
www.deventerschermvereniging.nl 
Fotoalbum op Google+ van dit toernooi


Gorssel, 12 januari 2015

aa

bb

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends