Laatste nieuws

Talentvol strijkorkest geeft concert voor kansarme Wonderkids

Het Britten Jeugd Strijkorkest speelt op zondag 29 november in de synagoge in Deventer om kinderen en jongvolwassenen van de Stichting Wonderkids, die zich door armoede of lastige sociale omstandigheden niet kunnen ontwikkelen, te helpen. De Lions Club Deventer Zuid, met veel leden uit Gorssel, organiseert het bijzondere concert.

Britten Jeugd Strijkorkest
BrittenKL 2Jonge talenten van het Britten Jeugd StrijkorkestDe leden van het hoogstaande orkest zullen zichzelf niet snel een ‘Wonderkid’ noemen, maar voordat ze lid konden worden van het Britten Jeugd Strijkorkest hebben ze bij de audities erg veel talent getoond. Loes Visser, dirigent van het in Zwolle gevestigde orkest: “Uit de drie oostelijke provincies geven wij talentvolle strijkers de kans om hun talenten verder te ontwikkelen in orkestverband. Sinds een aantal jaren hebben we zo’n 20 jonge mensen in ons strijkorkest, in leeftijd variërend van 14 tot rond de 20 jaar oud’’. Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft op vele podia in Europa opgetreden en prijzen gewonnen.

Stichting Wonderkids
Stichting WonderKids zet zich in voor kinderen en jongvolwassenen die zich slecht kunnen ontwikkelen. Er wordt les gegeven aan bijvoorbeeld gehandicapte kinderen, kinderen van vluchtelingen, kinderen die geen geld hebben om op een sport te gaan. Leider van Wonderkids Simone Cieraad: “We richten ons op kinderen tussen 3½ en 12 jaar en jongvolwassenen tussen 17 en 27 jaar. Als hun ouders en zijzelf gemotiveerd zijn om aan hun toekomst te werken, helpen wij ze intensief door samen met hen heel doelgerichte activiteiten te ontwikkelen. Voor de jongsten, de stoeikruimels zoals wij die noemen, hebben we een lesmethode ontwikkeld waarbij ieder kind zich op zijn of haar eigen niveau kan ontwikkelen. De resultaten van de inspanningen van de Stichting Wonderkids zijn erg veelbelovend.”

Lions Club Deventer Zuid
BrittenKL 1Deze serviceclub heeft 12 leden uit Gorssel en is ook zeer actief in de Gorsselse gemeenschap. Zo is de club betrokken bij de kerstmarkt in Gorssel en ondersteunt zij het Tramhuisje en de Zorgtuin. De Lions Club organiseert het concert om jongelui die zich aan hun slechte omstandigheden proberen te ontworstelen een kans te geven via de Stichting Wonderkids. “Het leek ons een mooi idee om de wonderkids van het uitstekende strijkorkest op te laten treden ten bate van de kansarme jongeren van de Stichting Wonderkids. Bezoekers van het concert zullen zeker onder de indruk zijn van het hoge muzikale niveau van deze jonge musici.”

Bijzonder concert op zondag 29 november
SynagogeDeventerDe Grote Synagoge in Deventer, een rijksmonument uit 1892Het concert wordt gehouden in de synagoge aan de Golstraat in Deventer en begint om 14.30 uur. Het programma is bijzonder. Loes Visser van het Britten Jeugd Strijkorkest: ‘’We gaan werken van Tsjaikovsky, Borodin en Mendelsohn uitvoeren. Met name het concert voor piano en viool, gespeeld door de aanstormende talenten Anna Sophie Thorn en de Portugese pianist Pedro Emanuel Pereira wordt heel weinig uitgevoerd en belooft iets heel moois te worden’’.

Vanwege de hoge kwaliteit van het orkest, het prachtige programma en het nuttige doel verwacht de Lions Club een ruime belangstelling. Kaarten à € 25.- (incl. één consumptie) te bestellen via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Daarnaast zijn de toegangskaarten ook bij de VVV Deventer op het adres Brink 56 (De Waag) te koop.


Verdere informatie:


Gorssel, 17 november 2015 

aa

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends