Laatste nieuws

Team ‘Pleinvrees’ wint kubbtoernooi in Limburg

Op 24 juli 2022 vertrok een team van Kubb­vereniging ‘Pleinvrees’ uit Gorssel naar Egchel (Limburg) om daar deel te nemen aan het Open Egchels Kubb­toernooi. Het toernooi was georganiseerd door het plaatselijke bruine café ‘Bej Manders’, dat speciaal voor dit toernooi met gras­zoden op straat een kubb­veld had aangelegd. Het team keerde met winst terug.

Winst
PleinvreesEchel kleinHet kubbveld in Egchel (L.)Team Pleinvrees sloot na vijf wed­strijden de poule goed af en bereikte de kwart­finales. Ook die werden weer succesvol af­gerond, en na een spannende halve finale kwam Plein­vrees voor de tweede keer tegenover het team ‘Non solum’ te staan. Tijdens de poule­;wedstrijden hadden ze Non Solum met moeite weten te verslaan, maar in de finale liep alles op rolletjes: Plein­vrees mocht zich winnaar noemen bij een spelers­veld van 24 deelnemende teams.

Het spel
TeamPleinvrees kleinHet winnende team van Pleinvrees: v.l.n.r. Bart, Pui en EppeHet kubb­spel bestaat uit een koning­kubb, tien hout­blokken (kubbs), zes werp­stokken en zes veld­stokken voor de markering van het veld van vijf bij acht meter. De houten blokken (15 cm hoog) moeten omver geworpen worden door er houten stokken (30 cm hoog) tegen­aan te gooien. Het doel van het spel is de koning­kubb om te gooien. Het team dat de koning als eerste omgooit, wint. 

Titelverdediging
De winst in het zuiden betekent wel, dat de titel volgend jaar verdedigd moet worden. Volgens het Gorsselse ‘Plein­vrees’ is dat alleen maar fijn, want ‘de gezellig­heid en de gast­vrijheid in het zuiden waren top’.


Gorssel, 26 juli 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends