Laatste nieuws

Team Robert Paul Wielinga haalt € 68.528 op met A'dam City Swim

De 75 leden van het team van Gorsselnaar Robert Paul Wielinga hebben met 1.600 donateurs en sponsoren het fantastische bedrag van € 68.528 opgehaald met de Amsterdam City Swim die zondag 3 september jl. is gehouden. Negen zwemmers van het team komen uit Gorssel. Zij hebben de twee kilometer uitstekend gezwommen.

     ACS2017-1

       Boven: Het team van 75 personen; hurkend in het
       midden op de eerste rij is Robert Paul Wielinga.
       Onder: Robert Paul vertelt via een scherm aan het
       publiek over zijn persoonlijke motivatie om mee te
       doen met de Amsterdam City Swim (video hieronder)

     ACS2017-2

     ACS2017-3

Josephine van Gelderen uit Gorssel had de snelste tijd. De andere Gorsselse deelnemers van het team waren: Marije Alma (voor de vijfde keer!), Anne-Carlijn Bakker, Ariane van Gelderen, Boudewijn van Gelderen, Jos Hoogbergen, Christiaan Logtenberg, Joyce Vonk en Robert Paul Wielinga. Samen met de andere teamleden hebben ze het geweldige bedrag bij elkaar gezwommen. Gulle gevers waren vele kennissen, vrienden en familie van de zwemmers en sponsoren waaronder Wila, Rabobank, Hapjezz!, Keukenstudio Stormink en Bedrijfsartspraktijk Van Gelderen.
Robert Paul: "Alle gulle gevers, particulieren en bedrijven, van harte bedankt. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting ALS Nederland en wordt gebruikt tégen de ziekte ALS en vóór de patiënten."

Succesvolle behandeling voor Robert Paul
Het is bijzonder dat Robert Paul als ALS patiënt voor de tweede keer de City Swim kon zwemmen. Dit is mogelijk door het volgen van een voor ALS nieuwe behandeling en met dank aan de Amsterdam City Swim. Als ALS patiënt is hij sinds 9 maanden stabiel en op een hoger niveau is dan voor de start van de behandeling met Peniciline G en hydrocortison in november 2016. De tweemaandelijkse metingen bij het UMCU/ALScentrum bevestigen dit. Doel van deelname aan de Amsterdam City Swim was o.a. om deze behandeling voor iedere ALS patiënt die dit wil mogelijk te maken.

Volgend jaar weer
Volgend jaar zal Bedrijfsartspraktijk Van Gelderen weer een team voor de Amsterdam City Swim inschrijven. Zoals het er nu naar uit ziet zullen er dan nog meer Gorsselnaren meedoen.

  

Gorssel, 4 september 2017

   

 

     

  

 

  

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends