Laatste nieuws

Telefooncirkel

Er wordt dan dagelijks tussen 08.15 en 09.00 uur even gebeld om te horen of het goed gaat. Wordt de telefoonring onderbroken, met andere woorden neemt iemand de telefoon niet op tijdens de dagelijkse belronde, dan gaat de coördinator polshoogte nemen.

Elke ochtend, ook in het weekend, wordt een vaste groep mensen gebeld door een medewerker van de telefooncirkel, onderdeel van het Rode Kruis. Tijdens dit telefoongesprekje wordt geïnformeerd of alles in orde is en of er bijzonderheden zijn. Op deze manier kan bij kwetsbare mensen ‘de vinger aan de pols’ gehouden worden en wordt gealarmeerd als de telefoon niet wordt opgenomen. Ook mensen die weinig buiten de deur komen, zijn zo in de gelegenheid om dagelijks toch even met iemand contact te hebben. Ook in Gorssel is ook zo’n telefooncirkel actief.
Bij aanmelding wordt een afspraak voor een huisbezoek gemaakt, waarin de gegevens en afspraken worden vastgelegd.

De telefooncirkel is een gratis voorziening, maar het wordt op prijs gesteld als er af en toe een (kleine) donatie aan het Rode Kruis, afdeling Lochem wordt gedaan.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de ouderenadviseur van de SOL, telefoon 0573-297000.

Let op: de locatie van de SOL in De Borkel heeft gewijzigde openingstijden in de zomer: de ouderenadviseur is tot en met 24 augustus op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-13.00 uur bereikbaar. De hulpmiddelenuitleen is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

www.ouderenwerklochem.nl

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends