Laatste nieuws

Tentoonstelling archeologische opgravingen

De tentoonstelling
urn gevonden in 2012 in Eefde kleinDe tentoonstelling van de Archeologische Werkgroep voor Lochem geeft een indruk van de vondsten uit archeologische opgravingen bij Almen, Eefde en Gorssel in 2011 en 2012. Op infoborden worden met behulp van foto’s en teksten de onderzoeksresultaten toegelicht. In vitrines ligt aardewerk van prehistorische voorgangers in de vroegere gemeente Gorssel, waaronder een compleet gave crematie-urn uit de Romeinse tijd.

  
    DEMarcheologie 6 klein
    Klik op de foto en bekijk een serie van de
    tentoonstelling in groot formaat

Open Dag
Zaterdag 2 maart is het de eerste zaterdag van de maand en dus organiseert de Historische Vereniging De Elf Marken die dag, zoals gebruikelijk, vanaf 11.00 uur ook weer een Open Huis in het Tramstation. Van zowel de Archeologische Werkgroep als van de Historische Vereniging zullen dan leden aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

Reguliere openingstijden
Behalve op zaterdag 2 maart en op zaterdag 6 april is de expositie ook nog te zien op de reguliere openingstijden van het Tramstation, dus op elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en op elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Gorssel, 26 februari 2013

DEMarcheologie 7 klein

DEMarcheologie 8 klein

DEMarcheologie 5 klein 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends