Laatste nieuws

Tentoonstelling van De Elf Marken over Oranje

Medio  april opent De Historische Vereniging De Elf Marken in het Tramstation een  tentoonstelling met als thema ‘Oranje door de eeuwen heen’. De Elf Marken heeft een aantal voorwerpen, borden, boeken, handwerken, bijv. de Gouden Koets, een schilderij van Koningin Beatrix, en ook een recent schilderij van haar dat net niet in het Paleis Het Loo is opgehangen. 

   
   Oranje300px
     

Uw werk op de tentoonstelling?
De tentoonstelling gaat over ons vorstenhuis in het algemeen. Hebt u misschien ook wat in de kast of op zolder wat bijzonder of leuk is om te exposeren? Neem dan contact op met de vereniging op dinsdagmiddagen en donderdagochtenden. U kunt dan bellen naar 0575 471936 of even naar het Tramstation gaan. Er zijn afsluitbare vitrines en het Tramstation is beveiligd, zodat uw eigendommen goed beschermd zijn. Graag een sticker op de onderkant of andere geschikte plek op het object plakken met uw naam en telefoonnummer en de stukken die u uitleent worden geregistreerd.

Boek over Gorssel
Op zaterdag 6 april stond het maandelijkse Open Huis van de Historische Vereniging De Elf Marken in het teken van het boek over de geschiedenis van het dorp Gorssel dat in voorbereiding is. Voor de drie sessies op die dag met telkens drie presentaties bestond veel belangstelling. Het was die dag tevens de laatste dag dat de expositie over recente archeologische vondsten uit de regio te bekeken kon worden. Deze zeer informatieve tentoonstelling heeft veel belangstelling getrokken. De Historische Vereniging bedankt de vrijwilligers van de Archeologische Werkgroep Lochem voor het vele werk dat zij in het kader van deze tentoonstelling verzet hebben.

In mei is er geen Open Huis. Het eerstvolgende Open Huis is op zaterdag 1 juni.
 

Gorssel, 7 april 2013 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends