Laatste nieuws

Thai Maaltijden voor Boeddhistische Tempel

Iet Looise van Salon Laxmi kan terugkijken op een geslaagde maaltijdactie voor de Boeddhistische tempel in Musselkanaal. Op 1 november 2014 is de opbrengst aan de tempel aangeboden. Iet bedankt alle deelnemers voor hun bijdrage.

Twintig deelnemers
Musselkanaal 2Tempelgebouw MusselkanaalDrie weekenden in oktober was Iet Looise van Salon Laxmi druk met koken. Met alles bij elkaar twintig deelnemers, die voor twee tot zes personen gedurende drie weekenden in oktober een Thaise maaltijd bestelden, was het lekker druk. De opbrengst was bestemd voor de Boeddhistische tempel in Musselkanaal.

Feest
Op 1 november 2014 is bij het feest van ‘het afleggen van de monnikspij’ het resultaat van de actie aan de sangha van de Boeddhistische tempel in Musselkanaal aangeboden, een mooi bedrag van € 400. Iet wil graag alle deelnemers bedanken voor hun bestelling en gorssel.nl voor de publiciteit bij de actie.

Boeddhistische gemeenschap
Musselkanaal 1Monniken ontvangen dagelijkse benodigdhedenDe Thaise Boeddhistische gemeenschap in Nederland heeft nu drie tempels ingericht. Behalve in Musselkanaal zijn er tempels in Waalwijk en Purmerend. De laatste is onlangs verhuisd vanuit Landsmeer. Waalwijk en Purmerend hebben een grote kring begunstigers. Omdat de groep, die twee jaar geleden met de tempel in Musselkanaal begonnen is, nog geen groot publiek heeft aangetrokken is er extra steun nodig. De tempel is gehuisvest in een vroeger kerkgebouw en er zijn veel kosten voor onderhoud en verbouw. De initiatiefgroep had op 1 november alles weer tot in de puntjes geregeld en er waren alweer heel wat meer bezoekers dan vorig jaar. Deze tempel in het noorden van het land voorziet zeker in een behoefte.

Voor meer informatie kan men altijd contact opnemen Iet Looise, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 8 november 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends