Laatste nieuws

Theatertocht Erfgenamen in Gorssel

De verkoop van de kaartjes voor de theatertocht Erfgenamen is gestart.

Op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september, beide dagen vanaf 19.00 uur en zondagmiddag 2 september vanaf 14.00 uur vindt de start plaats van de theatertocht in Gorssel. Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting IJsselhoeven. 

Bertus Menkveld heeft studie gemaakt van de geschiedenis van de Eesterenk en de uiterwaarden in Gorssel en Wilma Makkink heeft stukjes van deze informatie verwerkt in de theateruitvoering Erfgenamen.

Samen met Paul Zoerink en een groot aantal bewoners uit de buurt is een wagenspel ontstaan dat in vogelvlucht door de geschiedenis gaat en enkele erfgenamen uit het verleden tot leven brengt. Dat zijn bijvoorbeeld de dikke hertog van Slot Nijenbeek, Napoleon en de militairen van de IJssellinie. Ook het heden en de toekomst komen aan bod in het bijzonder beeldende theaterstuk aan de IJssel. 

De theateruitvoering maakt onderdeel uit van een route langs boerderijen en huizen. De start van de tocht is bij de molen aan de Gorsselse Enkweg. Na het theateroptreden bij de Erfgenamendijk gaat de tocht verder langs verlichte boerderijen. Bij de theatertocht is een boekje gemaakt, waarin de bewoners iets vertellen over hun huis en omgeving. Het boekje is verkrijgbaar voor € 4,00.

De kosten voor deelname aan de theatertocht bedragen € 5,00 per auto en € 6,00 per persoon: kinderen tot 12 jaar gratis. Vanwege de bijzondere situatie worden telkens honderd auto’s per keer toegelaten. Vooraf een kaartje kopen is dus noodzakelijk. Per auto kunnen natuurlijk meerdere personen mee. Op zaterdag en zondag rijdt er ook een trekkertram mee. Deelname door fietsers is helaas niet mogelijk.

Opgave kan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij Trudi ten Have, Gorsselse Enkweg 2, tegen contante betaling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends