Laatste nieuws

Theetuin Kamperfoelie: combinatie van tuin en eten

Onlangs openden Gorsselnaren Judith en Otto van Harmelen hun ‘Theetuin Kamperfoelie’, een combinatie van tuin en lekker eten. Genieten van heerlijk eten en een idyl­lische plek. Een langer verblijf kan ook: er is een gasten­verblijf en een kamer voor Bed & Breakfast.

Passie voor lekker eten
Kamperfoelie 1 kleinJudith en Otto van HarmelenLange tijd was Judith van Harmelen actief in vrijwilligers- en bestuurswerk, onder andere bij ondernemers­vereniging Gorssel Buitengewoon, Suftene en Buitenkunstig Gorssel. Daar is ze inmiddels mee gestopt. Naast deze activi­teiten werkte ze ook steeds, samen met haar man Otto, in haar tuin in Gorssel. Nu het grote werk in de tuin gedaan is en deze zo mooi is geworden dat Judith hem kan laten zien aan het publiek, wil ze zich gaan richten op de combinatie tuin en het bereiden van lekker eten, haar grote passie.

‘Voor wie doen we het eigenlijk?’
Kamperfoelie 4 kleinToen Judith en Otto hun huis aan de Kamperweg in Gorssel in 2009 kochten, was het een bos­tuin in behoorlijk verwilderde staat. Er werden plannen gemaakt voor de herinrichting, er zijn stukken bij gekocht. Het perceel is nu circa 1,5 hectare groot. Otto en Judith hebben hier de afgelopen tien jaar meer dan hard in gewerkt. Er zijn een moes­tuin, boom­gaard, bloemen­borders en zitjes met mooi uitzicht. Eigenlijk wandel je door tuin­kamers. Na het laatste grote project - het aanleggen van een vijver - vroegen Judith en Otto zich af: “Voor wie doen we het eigenlijk. Toch niet alleen voor ons zelf? We willen het laten zien, we willen mensen ontvangen, de tuin open­stellen”. Zo werd ook het idee van de thee­tuin geboren. 

De combinatie van tuin en eten
Kamperfoelie 2 kleinAangezien koken meer dan alleen een hobby voor Judith is, was nu het moment aan­gebroken om van deze hobby werk te maken. Ook dit doen Otto en Judith samen. Otto ontvangt de gasten, maakt een tafel­schikking en serveert de gerechten, terwijl Judith druk is in de keuken. Bij Thee­tuin Kamperfoelie kun je terecht voor een kop koffie met taart, een high-tea, lunch en diner, vanaf 4 tot maximaal 25 personen. Alles gaat op afspraak en in overleg, er wordt graag meegedacht. De scones, quiche, taart, brood, marmelade en dergelijke worden door Judith met liefde zelf ge­maakt. 
Tijdens het bezoek van Gorssel.nl is Judith bezig met het maken van vlierbessen­siroop voor de vlierbessen­champagne: er komen zoveel mogelijk seizoens­producten uit eigen tuin. ‘Vers en kwaliteit’ staan hoog in het vaandel bij de thee­tuin. Judith en Otto kunnen de tuin en het eten niet los van elkaar zien: “De combinatie is heel belangrijk voor ons".

Serre met houtkachtel
Kamperfoelie 3 kleinHet is natuurlijk het mooiste als er in de tuin gegeten kan worden, maar helaas laat het Nederland­se weer dat niet altijd toe. Bij minder weer is de schitterende serre beschikbaar, waarvan de deuren vol­ledig geopend kunnen worden. Je waant je dan bijna buiten. Als het echt koud is gaan de deuren dicht en de hout­kachel aan. 
Wie na het heerlijke eten langer willen blijven, kan gebruik maken van Gasten­verblijf Klein Kamperfoelie of Bed & Breakfast Kamperfoelie.

Gezelschappen
Inmiddels heeft Theetuin Kamperfoelie al diverse gezelschappen op bezoek gehad. Een jaar­club voor high-tea, een familie­verjaardag met kinderen en klein­kinderen voor een Italiaans diner, een vriendinnen­club die alleen salades wilde, een tuinclub met koffie en taart: alles is bespreek­baar. Judith: ”We zijn een startende onderneming, we staan voor alles open.”

Theetuin Kamperfoelie doet mee aan het ‘Tuinrondje Gorssel’ op zaterdag 27 en 28 juli 2019. 

Theetuin Kamperfoelie
Kamperweg 1a
7213 AP Gorssel
Website


Redactie Gorssel.nl
21 mei 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends