Laatste nieuws

Thema-avond rechten en plichten verenigingsbestuurders

Woensdag 21 februari 2018 is er een thema-avond van de Sportraad Lochem met als onderwerp ‘Rechten en Verplichtingen van (sport)verenigingsbestuurders’. Het wordt een interessante avond voor verenigingsbestuurders waar o.a ook het onderwerp bestuurlijke aansprakelijkheid aan de orde komt. Ook bestuurders van niet-sportverenigingen zijn welkom. De bijeenkomst is bij CR Stegeman in Laren en begint om 20.00 uur.

VerenigingIn de Nederlandse praktijk wordt bij het samenstellen van verenigingsbesturen in de meeste gevallen gebruik gemaakt van vrijwilligers die bovendien lid zijn van de desbetreffende vereniging. Vaak komt het voor dat aspirant bestuurders geen of weinig ervaring hebben met het besturen van een vereniging en vaak niet altijd weten met welke (juridische) verplichtingen zij te maken kunnen krijgen. Want, vrijwillig is vrijwel nooit vrijblijvend!
Maar, ook blijken soms meer ervaren bestuurders voor situaties komen te staan waarvoor zij niet direct de oplossing paraat hebben.

Om in een en ander meer duidelijkheid te scheppen heeft de Sportraad enkele deskundige juristen bereid gevonden om aan de hand van onder andere praktijkvoorbeelden deze problematiek nader te belichten.

Aanmelding uiterlijk 10 februari a.s. onder vermelding van uw naam, vereniging en het aantal personen bij de secretaris van de Sportraad via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Gorssel, 27 januari 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends