Laatste nieuws

Themapartners DOP stellen zich voor

Er is een nieuw DorpsOntwikkelingsPlan Gorssel 2018-2022 (kortweg: DOP) in de maak. De leden van de Kerngroep die aan de slag gaan met het maken van een nieuw Dorpsplan hebben zich al voorgesteld. Maar zij doen het niet alleen. Een diverse groep Gorsselnaren is op stap om met dorpsgenoten te spreken over het Gorssel van de nabije en iets verdere toekomst.

Themapartners
dop logo trans 325pxHieronder stellen deze Gorsselnaren (thema­partners) zich voor.

DOP2Kernwerkgroep en themapartners: van links naar rechts achterste rij: Willem Jan Struyck, Inez Rensink, Dick van Welzen, Nico Meerburg, Sierk Plaat, Ava van Baaren, Peter van der Steege, Anita de Jong, Maurits Slont, Maarten Jansen, Monique Mekkering;
Voorste rij: Laurens Wachters, Linda Sanders, Henk van Gogh, Iris Bechtle, Gerda Mulder, Erma Prins, Tjarco Ettema Op de foto ontbreken Manga Schrijver, Willem Mogezomp en Elsbeth Boerboom
Laurens Wachters en Nico Meerburg zijn actief voor het thema verkeer, bereik-baarheid en mobiliteit samen met kerngroeplid Willem Jan Struyck.
Nico Meerburg kent u van toen Gorssel nog een zelfstandige gemeente was, met Nico als burgervader (1996-2005); hij behoeft nauwelijks introductie. Laurens Wachters woont al decennia in Gorssel, is geruime tijd met pensioen maar nog steeds actief in het belang van Gorssel als mooie woonplaats. Hij houdt zich bezig met de ontwikkelingen rond het spoor en is actief in De Groene Long.

Willem Mogezomp (Eetcafé De Hoek) en Maarten Jansen (Camping Klein Amelte/Restaurant bij Jansen&Jansen) staan kerngroeplid Erma Prins bij op het gebied van recreatie/toerisme. Beiden zijn als ondernemer gepokt en gemazeld in de vrijetijdsbranche en doen onderzoek naar de stand van zaken na de komst van Museum MORE.

Ook Dick van Welzen staat Erma Prins bij, maar dan op het gebied van cultuur. Dick woont al meer dan twintig jaar in Gorssel, is gelauwerd dichter/schilder en actief betrokken bij de Gorsselse Kunstkring, het Koerhuis, de IJsselbiënnale en meer.

Henk van Gogh neemt samen met Erma Prins de sportwereld onder de loep met de vraag naar ideeën over toekomstige ontwikkelingen. Henk woont veertig jaar in Gorssel en is voorzitter van het bestuur van de Stichting Gorsselse Zwembaden.

In de sector economie, bedrijvigheid en landbouw doen Anita de Jong (Diex) en Iris Bechtle onderzoek naar actuele ontwikkelingen in Gorssel samen met kerngroeplid Sierk Plaat. Een wereld volop in beweging, denk maar eens aan de agrarische sector in de uiterwaarden en de boost die de komst van het museum aan de lokale bedrijvigheid gaf.
Anita de Jong is van veel markten thuis. Ze was werkzaam in diverse sectoren tot ze voor zichzelf begon als interieurarchitect met een winkel als podium voor jonge designers. Iris Bechtle is van huis uit een echte detailhandelaar met een opleiding tot filiaalmanager, die ze in 2015 aan het ROC afrondde. Sinds 2009 staat ze in de boekhandel van haar ouders, Gorsselnaren van oudsher.

Landschap en natuur zijn onlosmakelijk verbonden met Gorssel. Elsbeth Boerboom en Peter van der Steege gaan samen met kerngroeplid Gerda Mulder op pad om de stand van het land te peilen wat betreft de natuur en (historische) landschapsontwikkeling.
Elsbeth Boerboom woont al heel lang in Gorssel en zette zich eerder al in voor goed bomenbeheer. Peter van der Steege is van huis uit bouwkundige en ook betrokken bij de kerk. Beiden zijn actief op het terrein van natuurbeheer bij verschillende organisaties.

Inez Rensink, Maurits Slont en Monique Mekkering staan kerngroeplid Linda Sanders bij in het brede veld van wonen, leven, veiligheid, maatschappelijke voorzieningen en onderwijs.
Inez Rensink woonde jarenlang in het buitenland, maar is teruggekeerd naar haar roots. Zij speelt een actieve rol bij speeltuinvereniging De Bolderhoek. Maurits Slont is in opleiding aan Saxion Hogeschool (HRM en Business Management). Hij is een geboren en getogen Gorsselnaar, die we ook tegenkomen als medewerker van de Jumbo supermarkt. Hij is zaalvoetballiefhebber. Monique Mekkering is op vele fronten actief in Gorssel. Ze was jarenlang leerkracht aan de Vullerschool, springt regelmatig bij in het openluchttheater en werkt mee aan het boekje Hier in Gorssel.

Zorg, welzijn en gezondheid zijn de thema’s van Manga Schrijver en Tjarco Ettema, samen met kerngroeplid Ava van Baaren. Een terrein volop in beweging.
Manga Schrijver is ‘autochtoon’, moeder van twee tieners en heeft een eigen onderneming. Tjarco Ettema is huisarts in Bathmen en samen met de Gorsselse huisarts Josien Jansen ouder van drie jonge kinderen. 

Voor Gorssel, door Gorssel
Via berichten op Gorssel.nl, in De Gids en de Berkelbode zal de Kerngroep DOP in de komende maanden regelmatig laten weten wat zij doet en vooral de inwoners van Gorssel uitnodigen opmerkingen en suggesties mee te geven. In februari 2018 wordt er een brede dorpsbijeenkomst georganiseerd, waar iedereen zijn zegje kan doen. Op Gorssel.nl komt een speciale DOP-pagina beschikbaar, waar reacties via Post-Its kunnen worden achterlaten.
Wie nu al ideeën of opmerkingen kwijt wil, kan een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een schriftelijke BIJdrage deponeren in de daarvoor bestemde ‘BIJenkorf’ bij Boekhandel Bechtle in Gorssel.

Lees hier het artikel van 10 november 2017 waarin de DOP-kerngroepleden zich voorstellen


Gorssel, 15 november 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends