Laatste nieuws

Thuis bij Kien bestaat 2 jaar!

Op de kop af twee jaar geleden openden Danielle en Maarten Kien de deuren van hun winkel Thuis bij Kien, aan de Hoofdstraat in Gorssel. Ze noemen het een belevingswinkel, een conceptstore. Maar wat moeten we ons daar nu eigenlijk bij voorstellen?

Oorsprong
ThuisBijKienNov2016Daan Kien voor haar belevingswinkel Thuis bij Kien
aan de Hoofdstraat tegenover de Vullerschool.
Klik op de foto voor vergroting en meer afbeeldingen.
Toen ze begon had Danielle – Daan – niet een vastomlijnd idee over het assortiment dat ze wilde voeren. De zaak is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Al langer voelde ze de gedrevenheid om een winkel te beginnen. “Ik was altijd al nieuwsgierig hoe het zou zijn om, simpel gezegd, ‘winkeltje te spelen’, maar dan in het echt,” zegt ze. In de zoektocht naar een goed uitgangspunt voor een winkel stonden de producten van haar echtgenoot, ambachtelijk meubelmaker Maarten Kien van Kien met Hout, centraal. “Hij verdient een podium, ik vond dat zijn werk geëtaleerd moest worden.” Toen dit pand leeg bleek te staan, kwamen alle ideeën ineens samen. Er waren meer kapers op de kust, maar het pand werd aan Daan en Maarten gegund. Op 2 december 2014 was Thuis bij Kien een feit.

“We zijn heel minimaal begonnen, met vooral werk van Maarten en kunst in consignatie.” vertelt Daan. Door de verkoop kon er meer ingekocht worden, waardoor het assortiment zich op organische wijze uitbreidde. Ze legt uit waarom ze de winkel ziet als een conceptstore: “Je vindt hier allerlei verschillende producten, niet maar één productgroep. De samenhang geef ik eraan en dat is het concept.” Belangrijke criteria bij de inkoop zijn: authenticiteit, herkenbare en zodoende liefst lokale oorsprong, ambacht, creativiteit, originaliteit en duurzaamheid. “En ík moet het leuk vinden!” voegt ze daar lachend aan toe.

    
    Thuis bij_Kien_-_001GR  Thuis bij_Kien_-_004GR

Assortiment
Dat levert een breed scala aan producten op: originele boeken voor jong en oud, de dicht- en beeldende kunst producten van Plint, opvallende Metal Birds, exclusieve kunstige sjaals van Hellen van Berkel, het ambachtelijke Oxerbrood, tassen van PieterSZoon, ‘vogel-kunst’ van kunstenaar Pieter van der Pol, bronzen beelden van Judith Beulink en ander werk van kunstenaars uit de omgeving, educatief speelgoed van het merk Djeco en Smart en ga zo maar door.
En natuurlijk vormen de houten meubelen en schitterend afgewerkte houten planken en schommels van man Maarten nog steeds de robuuste basis van het aanbod. Daan: “Zijn werk is niet minder vertegenwoordigd dan in het begin, er is gewoon veel meer bijgekomen.” Thuis bij Kien is een winkel waar je voor alle leden van je gezin een meer dan toepasselijk cadeau kunt vinden. Groot of klein, een kunstwerk voor het leven of een hebbeding, Daan heeft het.

Wie jarig is...trakteert!
Thuis bij_Kien_-_011GROm te vieren dat Thuis bij Kien 2 jaar bestaat is het op vrijdag 2 december feest in de winkel! “We trakteren de klanten die dag op aantrekkelijke kortingen, op de meest uiteenlopende producten. De deuren zijn extra lang geopend, tot 21:00 uur ’s avonds, om ook alle last-minute-cadeaushoppers de mogelijkheid te bieden nog te slagen voor de feestdagen.”
Daarnaast wil Daan haar ‘warme klanten’, zoals ze ze zelf noemt, in het bijzonder bedanken voor hun enthousiasme voor haar winkel. “Zij geloven in onze winkel, door te komen en kopen en dat geeft ons bestaansrecht. Daar zijn we ze erg dankbaar voor. Op 2 december zullen we iedereen warm en sfeervol ontvangen, dus wees van harte welkom. En bij iedere aankoop hoort dan natuurlijk een feestelijk bedankje. Tot ziens op onze verjaardag!”
  

ThuisbijKienLogoTHUIS bij KIEN
Hoofdstraat 35
7213 CP Gorssel
06-24892406
www.thuisbijkien.nl 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Gorssel, 30 november 2016

aa

bb 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends