Laatste nieuws

'Thuis bij Kien', een droom in vervulling

Als studente riep Daan (Daniëlle) Kien altijd al: "Het liefste wil ik een winkeltje". Binnenkort gaat deze droom van haar en partner Maarten in vervulling met de opening van 'Thuis bij Kien' aan de Hoofdstraat 35 in Gorssel. Zondag 30 november is de officiële opening en vanaf woensdag 3 december is de winkel voor publiek geopend.
Het liefst wil Daan, samen met haar buurvrouw Lonneke Schaafsma van het naastgelegen Swits, het adres veranderen in 'Plein 35': volgens de dames het leukste plein van Gorssel.

Weg uit het haastige leven
Het wordt Daans winkel, maar het is zeker de bedoeling dat Maarten Kien, meubelmaker (www.kienmethout.nl) een mooie showroom krijgt. De winkel is een droom in uitvoering, van beiden. Gezelligheid staat voorop, mensen gelukkig zien, het moet warm zijn. De winkel moet een ontmoeting van mensen, producten en Daan zelf worden. "Al mijn talenten komen in deze winkel samen", aldus een enthousiaste Daan. "Mensen verbinden, inspireren met meubelen van Maarten, kunst, muziek, spelletjes, leuke cadeautjes, boeken, gadgets, lekkere kop koffie etc. etc. Mensen moeten het gevoel krijgen dat ze even weg zijn uit de waan van de dag, er is een hang naar vroegere tijden. Mensen kunnen hier even tot rust komen, weg uit het haastige leven".

Winkel voor jong en oud
ThuisbijKien2Vanaf 3 december: Thuis bij Kien aan 'Plein 35'Het wordt een winkel voor jong en oud. Daans wens is dat er een moeder binnen komt die cadeautjes vindt voor haarzelf, ouders, kinderen en man. De doelgroep is groot. Daan wil ontdekken waar mensen vrolijk van worden en gaat daar op 'meedeinen'. Als mensen maandelijks haar winkel binnen komen, moeten ze het gevoel hebben dat er steeds iets anders te beleven is. Daan denkt in thema's, bijvoorbeeld seizoenen gekoppeld aan kunst of muziek, maar ook aan de andere spullen.
De kunst gaat wisselen, momenteel hangt er werk van bevriende kunstenaars, maar Daan hoopt dat op den duur kunstenaars haar gaan benaderen.

Conceptstore
Eigenlijk wordt het een kleine 'conceptstore', zegt Daan. "Ik denk ook in concepten". Daan barst van de ideeën, naast verkoop denkt zij aan mogelijkheden voor dichtersvoordrachten, concertjes, spelletjesavonden, locatieverhuur voor privédiner met catering, tweemaal per jaar een voor- en najaarsverkoop van het populaire modemerk 'By-Bar', enzovoort.
De koffie is van koffiebrander John van Wessel uit Zutphen, de koffie kan per twee kopjes gezet worden. Hier moet even tijd voor genomen worden, dan heb je wel heerlijke koffie. Maar haast is bij 'Kien in Huis' uit den boze : "We nemen de tijd". Sinaasappels kunnen zelf geperst worden. Taartenbakkers die verwantschap hebben met het concept kunnen zich melden, want koffie met huisgemaakte taart hoort erbij.

Rouxlala
Op koopzondag 14 december is er een kerstmarkt op 'Plein 35'; de populaire cabaretgroep Mama Roux maakt een doorstart met Rouxlala, nu bestaande uit drie dames, waaronder Daan. Zij gaan een passend kerstoptreden verzorgen. Het belooft die 14e december een gezellige dag te worden bij Thuis bij Kien op 'Plein 35'.

Facebook-pagina


Gorssel.nl
26 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends