Laatste nieuws

Tiende en tevens laatste Tuinweekend Gorssel

Het jaarlijkse evenement ‘Tuinweekend Gorssel’, dat gehouden wordt op 27, 28 en 29 juli 2018, viert zijn tweede lustrum en dit jaar is tevens de laatste editie. Voor tuinliefhebbers is dit Tuinweekend dus de laatste gelegenheid om zes tuinen gedurende deze drie dagen gezamenlijk te bezoeken. De zes tuinen (waaronder twee nieuwe) die bezichtigd kunnen worden zijn zeer uiteenlopend van stijl en inrichting, waarbij alle tuinen hun eigen accenten hebben. 
Het bos-, uiterwaarden en coulissenlandschap van Gorssel en omgeving verbindt alle zes  tuinen binnen een straal van circa 8 km. Goed te bereiken met de auto en een extra ervaring door de route per fiets af te leggen. Alle tuineigenaren vertellen graag over het wel en wee van hun tuin. 

’t Hekkert, Domineesteeg 2, Gorssel, Jacques en Tiny Duivenvoorden
TuinHekkert klein't HekkertOp de voormalige weilanden in de IJsselvallei is vanaf 1980 een open landschapstuin aangelegd. In deze tuin worden inheemse planten gecombineerd met soorten die tezamen garanderen dat er het gehele jaar bloei is. Over een pad van oude waaltjes wandelt u door de tuin waar de met zorg gekozen planten en heesters in grote groepen zijn aangeplant. Hierbij zullen de veranderende zichtlijnen steeds verrassen. Tijdens het tuinweekend Gorssel zijn veel van de planten uit de tuin in potjes te koop.

De Hoefslag, Hoefslag 12, Gorssel, Mieke TuinHoefslag kleinDe Hoefslagen Hans Geerlink
Aan de oostkant van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoefslag en omzoomd door oude bomen een verrassende landschapstuin. De tuinaanleg vormt een mooie overgang naar de achterliggende weilanden aan de rand van het dorp en het buitengebied van landgoed Amelte.De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 3700 m2 en bestaat uit golvende borders langs een slingerend gazon. Veel grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten zorgen voor een gevoel van ruimte en rust. 

t Kloosterhofke, Zutphenseweg 75, Eefde, Adrie en Alie Kloosterboer
TuinKloosterhofke klein't Klloosterhofke’t Kloosterhofke is een zeer gevarieerde liefhebberstuin van 3.000 m2. Er is een siertuin met weelderige borders op kleur, maar ook een moestuin, kruidentuin en fruittuin. Verder is er een verrassend hoekje met een historisch prieel en een rustgevend lommerrijk zitje met een vijver. 

De Uiterwaard, Hankweg 2, Epse, Ton en TuinUiterwaard kleinDe UiterwaardIna Blokvoort
Deze mooi gelegen tuin van 6.200 m2 tussen Gorssel en Epse heeft elementen uit de Engelse en de landschappelijke tuin.De tuin ligt in de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Er zijn veel vaste plantenborders, bijzondere heesters, een groot gazon met een natuurlijk ogende vijver en diverse kuipplanten. 

De Joppeheuvel, Joppelaan 86, Gorssel, Linda Sanders en Henri Jaartsveld 
TuinJoppeheuvel kleinDe JoppeheuvelAan de bosrand van Gorssel ligt de tuin van B&B De Joppeheuvel. De tuin is als het ware onttrokken aan het bos en is nu een cultuurtuin van 3800 m2. De tuin wordt omzoomd door hoge bomen en er zijn diverse borders gecreëerd, met veel vaste planten, vele soorten hosta’s en hortensia’s en diverse struiken. Wit, roze en paars, en uiteraard groen, zijn de dominante kleuren. De tuin kan via verschillende paadjes verkend worden, met steeds andere zichtlijnen.

In de tuin van Dorth, Bathmenseweg 10, TuinvanDorth kleinIn de tuin van DorthKring van Dorth, Lily de Boer 
In de tuin van Dorth ligt ‘De Nieuwe Haar’, een monumentale boerderij uit 1912. Het perceel van bijna een hectare voormalig weiland is in 2013 beplant en bestaat inmiddels uit twee boomgaarden, een wilde (bloemen)wei, een houtsingel, een groenten- en kruidentuin, en een weelderige cottagetuin met vijver en insectenmuur. Er zijn diverse charmante plekjes om te zitten, te ontspannen en te genieten van de imposante vergezichten en de stilte die er heerst.

Informatie
Het Tuinweekend Gorssel vindt plaats op 27, 28 en 29 juli 2018. De tuinen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang bedraagt € 2,50 per tuin per persoon. Bij alle tuinen is een route-beschrijving naar de andere tuinen aanwezig.


Gorssel, 16 juli 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends