Laatste nieuws

Tijdelijk kunstwerk bij veerpont wordt metalen constructie

Op 14 juni 2017 begint de IJsselbiënnale, een cultureel evenement in de IJsselvallei. Een omgevingsvergunning voor het (tijdelijke) kunstwerk bij de veerstoep in Gorssel is inmiddels verleend.

IJsselbiënnale
BiënnaleLogo
De Stichting IJsselbiënnale organiseert van 14 juni t/m 24 september 2017 de eerste editie van de IJsselbiënnale: een tentoonstelling van beeldende kunst in de openbare ruimte van de IJsselvallei tussen Zwolle/Hattem en Doesburg. De kunstwerken worden speciaal voor het project door kunstenaars gemaakt. Ook Gorssel krijgt een tijdelijk kunstwerk, in het weiland ten zuiden van de veerstoep bij het voetveer. Het kunstwerk zal te zien zijn vanaf het wandel-/fietspad nabij het pontje aan de Veerweg in Gorssel.

Installatie
Het kunstwerk, gemaakt door Robbert van der Horst, is een installatie met de titel ‘Noria’.
De kunstenaar heeft zich laten inspireren door de waterraden die al meer dan vijftien eeuwen in Syrië dorpen en velden van water voorzien. Het kunstwerk is een amfitheater en draagconstructie ineen en verbindt de IJssel en haar bewoners met een vruchtbaar maar ontwricht land. De kunstenaar: “Noria gaat over beschaving, menselijk inventiviteit en de kracht van het water”. Het werk bestaat uit een L-vormige metalen constructie van circa 21 x 21 m, bij een hoogte van ongeveer 9 m (zie bijgaande pdf). Inmiddels is door de gemeente Lochem een omgevingsvergunning verleend. Meer informatie over de vergunning is te verkrijgen via de afdeling Publiekscontacten van de gemeente Lochem: tel. 0573-289222.


Redactie Gorssel.nl
5 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends