Laatste nieuws

Tijdelijke carrièreswitch Hester Bolink/TUI at Home

Het dagelijks leven van Hester Bolink, eigenaresse van reisbureau Tui at Home in Gorssel, ziet er tijdelijk anders uit dan voor­heen. Met haar reis­bureau stuurde ze klanten naar alle uit­hoeken van de wereld. Nu belt ze voor de GGD mensen als ze positief getest zijn voor Covid-19 en doet ze bron- en contact­onderzoek. Hester gooide het over een andere boeg nu de pan­demie de reis­wereld in zijn greep heeft, maar wil toch haar oude werk weer op­pakken zodra het kan.

Geen boekingen meer
BolinkHester kleinHester Bolink van TUI at Home: tijdelijke carrièreswitchVanaf halverwege maart 2020 sloeg het coronavirus hard toe en legde bijna het hele vlieg­verkeer op de wereld plat. Alle boekingen tot en met juni konden zo de prullen­bak in. Hester: “Ik kon alleen nog auto­vakanties in Nederland verzorgen”. Haar hoop was nog gevestigd op de zomer­maanden, maar het ene na het andere land ging op Code Oranje of Rood, zodat ook aan het zomer­seizoen snel een einde kwam. En toen werd het stil, er kwamen geen boekingen meer binnen op een paar reizen naar de Nederland­se Antillen na.

Solliciteren
Maar de vaste lasten gaan gewoon door, dus Hester overwoog te solliciteren naar een andere baan: “Uiter­aard wil ik er straks weer zijn voor mijn klanten om een mooie vakantie te boeken”. 
Hester wilde graag helpen bij het indammen van het corona­virus, dus besloot ze voor de GGD te gaan werken. Ze volgde in Zwolle een op­leiding van vier weken en nu werkt ze vanuit huis. Dat is een prima tijdelijke op­lossing volgens Hester: “En je hebt toch het gevoel een steentje bij te dragen aan het in­dammen van het virus. Het is ook heel dank­baar werk, mensen zijn soms best wel over­stuur en vinden het dan fijn om iemand van de GGD te spreken”.
Het liefst pakt Hester zo snel mogelijk haar oude werk weer op. Zodra de reis­branche weer aantrekt, kan ze af­schalen bij haar tijdelijke werk. ”Dat is eigenlijk perfect, en ik kan het nu nog mooi combi­neren met mijn werk bij TUI. Ik ben voo­rlopig niet meer op het reisbureau aanwezig, maar werk volledig vanuit huis”. 
Klanten kunnen dus gewoon contact opnemen met Hester als ze een boeking willen doen. 


TUI at Home Hester Bolink 
Website


Redactie Gorssel.nl
3 december 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends