Laatste nieuws

Toekomstige bewoners Grooterkamp slaan eerste paal

    Grooterkamp1

    Grooterkamp2

    Grooterkamp3
      

De nieuwe wijk Grooterkamp is voor Gorssel een grote uitbreiding en mevrouw Winkelhorst herinnerde de aanwezigen eraan dat niet iedereen in Gorssel het met de bouwplannen eens was. Uiteindelijk is het toch gelukt partijen bij elkaar te brengen met een plan voor een groene en ruim opgezette wijk met kwalitatief goede woningen. In Grooterkamp zullen in totaal 80 nieuwe woningen komen, waarvan 40 van De Groene Waarden. De woningstichting realiseert hier gezinswoningen en levensloopbestendige woningen. Van de gezinswoningen zijn er 18 bestemd voor de verkoop. De bouw van de eerste 9 huurwoningen en 18 koopwoningen gaat nu van start.

Projectontwikkelaar Van Wijnen had voor een hei-installatie gezorgd, die in een museum niet zou misstaan. De toekomstige huurders trokken met de hand het heiblok omhoog en door de val van het blok zakte de paal een stukje verder de grond in. Na de huurders was het de beurt aan andere belangstellenden, zoals van de gemeente, gemeenteraad, dorpsraad en natuurlijk van de woningstichting zelf.
Het wilde niet erg vlotten met de paal en met een dreigende onweersbui was de verleiding van de tent met drankjes en hapjes wel erg groot. En ook het feit dat er straks alleen maar schroefpalen de grond in zullen gaan was voor niemand een probleem. 

www.degroenewaarden.nl

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends