Laatste nieuws

Team iessel diesel in nieuwe seizoen goed van start

Team iessel diesel van Erik Meijer uit Gorssel heeft tijdens de winterstop niet stil bij de kachel gezeten, maar hard gewerkt om de trekker te verbeteren. Dat heeft resultaat gehad, want bij de eerste wedstrijd van het seizoen, Indoor Tractor Pulling Zwolle op zaterdag 8 februari 2020, presteerde iessel diesel uitstekend.

iessel diesel teamTeam iessel dieselIn de afgelopen maanden is veel aan de speciale pulling tractor gesleuteld. Dus niet warm bij de kachel in de huis­kamer voor het team, maar druk bezig bij de houtkachel in werkplaats. De versnellings­bak is gedemonteerd en de tand­wielen van de eerste versnelling zijn omgedraaid, waar­mee de tractor 12 procent harder gaat. De cilinder­kop was inmiddels terug van Barend Huijbregts en bij het testen op de flowbank heeft deze ongeveer 40 procent meer lucht doorlaat. Daarnaast zijn de klep­veren en veer­schotels aan­gepast. Om de inlaat­lucht en het compressor­wiel van de turbo te koelen is een water­injectie­set gemaakt en gemonteerd. De trekker heeft veel afstel­mogelijkheden. Dat vergt veel denkwerk en doe je iets verkeerd dan loopt de machine niet. Topsport dus!

Vol goede moed vertrok team iessel diesel zaterdag­ochtend naar Zwolle, met de tractor op een dieplader van KTL transport. De wedstrijden in de Zwolse IJsselhallen zijn na de winter­stop toch altijd een bijzondere gebeurtenis met veel publiek.

iesseldiesel stillYoutubeIessel diesel in actie in de IJsselhallen - still uit onderstaande videoIessel diesel mocht als zevende trekker aan­haken. Het was verbazend hoe goed de motor liep en dat resulteerde in een snelle Full Pull! Het verwachte gesputter bleef uit, de motor liep mooi zuiver en het brandstof­verbruik is met circa 4 liter toegenomen.
Voor de Pull Off zijn nog wat kleine aan­passingen gedaan van methanol en water. In de finale werd een afstand van 76,56 meter behaald, goed voor een vierde plaats van de elf gestarte tractoren. Een kleine brand uit de carter­ventilatie gaf aan het einde van de run spectaculaire beelden.

De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 2 mei in Oud Gastel. Team iessel diesel gaat hiervoor de machine gereed maken.

Het filmje hieronder geeft een indruk van de voorbereidingen en de wedstrijd in Zwolle.
 

 

 

Gorssel, 10 februari 2020

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends