Laatste nieuws

Training voor kinderen in Rehoboth: ‘Ik leer leren’

Susanne de Munck Mortier, sinds begin 2017 eigenaar van Rehoboth in Joppe, vestigde in het gebouwtje een tweede locatie van haar in Toscane gevestigde internationale project voor hoog sensitieve personen (International Hsp Center). In Rehoboth staan educatie, coaching en ontmoeting centraal. Binnenkort begint Susanne er met haar eerste training voor kinderen: ’Ik leer leren’, manieren van leren ontdekken en een slimme aanpak kiezen.

Leren leren
RehobothHenk HietbrinkRehoboth (foto Henk Hietbrink)Voor ieder kind dat te maken krijgt met leren, is het een noodzaak om te ‘leren hoe je kunt leren’.
Tijdens de training ’Ik leer leren’ leren kinderen hoe ze kunnen leren, wat ze moeten weten om gemakkelijk te kunnen leren en waarom leren leuk kan zijn. Na de training is de kunst van het leren voor het kind duidelijk en concreet.
De training bestaat uit vijf bijeenkomsten, iedere bijeenkomst kent een vaste structuur, waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Leren ontspannen en leren concentreren spelen in iedere training steeds een belangrijke rol. Iedere bijeenkomst heeft daarbij een eigen thema. Het programma wordt gevolgd in een kleine groep, maar kinderen kunnen (onderdelen) van de training ook individueel volgen.
Susanne: “Denken, voelen, doen en zoveel mogelijk zintuigen gebruiken om te leren, dat is de uitdaging. Ieder onderwerp wordt afgesloten met een eigen leerplan toegesneden op de capaciteiten van het kind. De oefeningen, veel tips en trucs bevatten waardevolle informatie om de doelen te ondersteunen en blijven daardoor van waarde”.

Doelgroep
De ‘Ik leer leren-training’ is geschikt om kinderen voor te bereiden op leertaken vanaf groep 8 en de brugklas, in het bijzonder voor kinderen en jongeren die vastlopen omdat ze de basisschool op hun sloffen doorliepen. Kinderen die veel aan de training kunnen hebben zijn bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen, kinderen met concentratieproblemen of faalangst, kinderen die het thuis wel kunnen maar op school alles vergeten lijken te zijn, kinderen die zich laten afleiden door anderen, kinderen met dyslexie, ad(h)d of motivatieproblemen et cetera. Ook mbo’ers en hbo’ers kunnen deze training volgen (meest individueel) om effectiever en meer efficiënt te leren.

Informatie
De vijf bijeenkomsten vinden plaats op 17, 20, 24, 27 en 31 mei 2017 in het International Hsp Center, ‘Rehoboth’, Dommerholtsweg 17 in Joppe. Docent is Susanne de Munck Mortier. Aanmelden kan tot 8 mei.
Voor meer informatie over programma, leerdoelen en doelgroepen van de training, alsmede over lestijden en kosten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 21 april 2017

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends