Laatste nieuws

Triatlongroep De Boskoele succesvol in Almen

Triatleten van De Boskoele waren met een tweede en een derde plek bij de dames en een plek bij de eerste tien voor de heren succesvol bij de Almense Triatlon die zondag 28 augustus werd. Esther Strijker eindigde als tweede achter Anne Oltvoort en Karin Komdeur uit Gorssel werd derde. Stef van der Zee eindigde bij de heren in de top tien.

TriatlongroepDeBoskoeleALmen280816GRKarin Komdeur, Stef van der Zee en Esther Strijker van Triatlongroep de BoskoeleDe Triatlon in Almen, georganiseerd door zwembad De Berkel, is populair bij triatleten uit de omgeving. Ieder jaar doen er ook altijd wel een paar atleten van triatlongroep De Boskoele mee. En ieder jaar klimmen er wel één of twee leden op het podium. Dat gebeurde ook dit jaar. “Het triatlonseizoen is bijna voorbij en dan is dit een mooie afsluiting”, volgens Esther Strijker die met een tweede plek een mooie prestatie leverde.

Triatlongroep de Boskoele
Triatlongroep De Boskoele is circa 4 jaar geleden ontstaan in zwembad De Boskoele in Gorssel. Daar trainen de leden gezamenlijk op het onderdeel zwemmen. Het lopen en fietsen doen ze soms samen maar doorgaans individueel. Afgelopen zomer werd er iedere woensdagavond gezwommen in het Gorsselse buitenbad. Nu het zomerseizoen erop zit en De Boskoele dicht gaat, verhuist de triatlongroep naar zwembad De Beemd in Lochem. Daar wordt vanaf 7 september de zwemtraining voortgezet, iedere woensdagavond van 20.45-21.45. Tot eind april want als De Boskoele weer open gaat, dan verhuist de groep weer naar buiten.

Dit voorjaar, is de trainster Leonie Wiggers met zwangerschapsverlof gegaan en heeft Otto Zeijpveld het stokje overgenomen. Hij traint ook zwemmers bij zwemvereniging De Berkelduikers in Lochem.
Otto blijft ook deze winter de trainer van de triatlongroep. Bedrijfsleider Jorrit Erps die behalve bedrijfsleider van De Boskoele ook De Beemd onder zijn hoede heeft, onderzoekt de komende periode samen met enkele leden van de triatlongroep of ook ander type trainingen aangeboden kunnen worden door samen te gaan werken met andere organisaties.

De triatlongroep De Boskoele bestaat uit een groep enthousiaste sportmensen. Ook als je geen triatlons doet maar stevig wilt trainen om je zwemvermogen en techniek te verbeteren, ben je van harte welkom. Als je vragen hebt, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon langs op een trainingsavond.

www.zwembaddeboskoele.nl

 

Gorssel, 29 augustus 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends