Laatste nieuws

Triatlongroep De Boskoele succesvol in binnen- en buitenland

Dit weekend kwam een viertal triatleten van triatlongroep De Boskoele in actie en dat leverde twee eerste en één tweede podiumplek op. De wedstrijden vonden plaats in Zandvoort en in Wolfsburg Duitsland.

Zandvoort aan Zee
Triathleten Gorssel 001Drie triathleten van de groep van De Boskoele v.l.n.r.: Jan Evert Straalman, Karin Komdeur, Esther StrijkerIn Zandvoort stond 16 juni jl. het racecircuit in het teken van één van de triatlons uit de TRI-series. Deelnemers zwommen in zee, wat met een stevige wind die af en toe flinke golven veroor­zaakte geen makkelijke opgave was. Daarna volgde het wiel­rennen, dat op het circuit plaats vond dat normaal gesproken het domein van de raceauto’s is. Dat maakt deze triatlon dan ook speciaal. Het lopen vond plaats op de boulevard van Zandvoort. Triatlon­groep De Boskoele was vertegenwoordigd met drie deelnemers die alle drie 1/8 triatlon deden. Dat is 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen, achter elkaar.
“Het wielrennen op het circuit was wel spectaculair”, gaf Jan Evert Straalman aan. “Veel ruimte, mooi strak asfalt en geen ander verkeer”. Jan Evert werd tiende in zijn categorie. Een categorie die over het algemeen veel deelnemers telt, ook nu weer. Esther Strijker uit Oeken finishte als tweede in haar categorie (30-39 jr) en werd 22e in het totaal klassement (mannen en vrouwen). Een ruime week geleden werd Esther 2e in haar categorie bij een triatlon in Saalfelden in Oostenrijk. Daar was niet de zee maar het fietsen in de bergen over 55 km de uitdaging. Mooie prestaties.
Karin Komdeur uit Gorssel werd in Zandvoort 1e in haar categorie (50-59) en was daar terecht blij mee.

Wolfsburg Duitsland
In Wolfsburg (Duitsland) werd afgelopen zondag de SwimRun Urban Challenge gehouden. Deelnemers wisselen lopen en zwemmen continu af en mogen daarbij tussendoor niet van schoenen of kleding wisselen. Dat betekent dat je zwemt met je hardloopschoenen aan en als je gaat hardlopen je de hulpmiddelen bij het zwemmen ook mee moet nemen. Dat zijn bijvoorbeeld paddles waarmee je in het water meer kracht kunt zetten of een poolboy die zorgt dat je beter blijft drijven. De wedstrijd vond plaats in het Allerpark, een recreatieplas in een natuurgebied. Ailsa van Poecke uit Gorssel deed voor het eerst mee en werd 1e in haar categorie. Over een afstand van in totaal 17,4 kilometer die bestond uit 15 kilometer lopen en 2 kilometer zwemmen. Een knappe prestatie.
De swim-run wedstrijden worden ook steeds populairder. In Nederland zijn er nog niet zo veel, maar ook hier zie je het aantal wedstrijden toenemen en het deelnemersveld groter worden.

Triatlongroep De Boskoele
De Triatlonsport groeit nog steeds en er komen steeds meer wedstrijden en ook deelnemers bij. De wedstrijden vinden vanwege het onderdeel zwemmen in het voorjaar en zomer plaats. De afstanden variëren van 1/8, ¼, ½ tot een hele triatlon waarbij je 3,8 km zwemt, 80,2 km fietst en daarna een hele marathon aflegt.
De triatlon groep traint in de zomer in zwembad De Boskoele op woensdagavond van 19.15-20.15. Deze training wordt door het zwembad De Boskoele verzorgd. Ook mensen die beter en sneller willen zwemmen, zijn welkom. Je hoeft geen triatleet te zijn om mee te doen.
In de wintermaanden wijken de atleten uit naar zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem.
  

Gorssel, 17 juni 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends