Laatste nieuws

Trim- en MTB-club SPORT ’88 zorgt voor beweging

Sport ’88 is een trim- en MTB-club, die zijn honk heeft in de accommodatie van de carnavals­vereniging aan de Markeweg tussen het sport­complex van de voetbal­vereniging Gorssel en het zwembad De Boskoele. De club is in 1988 opgericht als trimclub en kende toen veel hardlopers uit de omgeving Joppe, Gorssel en Epse. Tot en met 2018 organiseerde Sport’88 elk najaar de Kleine Haarloop, een hardloop­evenement over afstanden van 2,5 km, 5 km, 10 km en de 10 Engelse Mijlen.

Gezelligheid voorop
Sport 88 mrt 22 06 kleinMountainbikers en (foto hieronder) lopers van Sport '88In de loop der jaren heeft de club een meta­morfose ondergaan: naast een trim­groep is er nu ook een mountain­bike groep en sinds kort ook nog een wandel­groep. Kortom, een club in beweging op een ontspannen manier en sporten in de simpelste vorm. Sportief bezig zijn en je zodoende fit houden en een goede, gezonde conditie opbouwen en in stand houden. Gezelligheid staat hoog in het vaandel en de gemoedelijk­heid straalt van de club af.
De vaste trainingsdag is de zaterdag­morgen. Dan vertrekken alle aanwezige sporters om 8.30 uur aan hun loop-, fiets- of wandelroutes. Na afloop komen alle sporters samen in het ‘Honk’ aan de Markeweg om te genieten van de koffie of thee. Doordeweeks maken de leden onderling afspraken om gezamenlijk in groepjes te lopen of te fietsen.

Kennismaken
Sport 88 mrt 22 19 kleinHeb je zin om kennis te maken met deze club dan ben je van harte welkom op een zaterdag om 8.30 uur om een ochtend­training mee te maken. Dat kan hard­lopend, fietsend of wandelend zijn. Misschien smaakt het daarna naar meer. De club verwelkomt graag nieuwe leden.

Loopclinic
Sport ’88 wil in september starten met een loop­clinic voor beginners of ‘herintreders’. Deze clinic zal 12 weken duren en dan is het mogelijk om minimaal 5 km te kunnen hardlopen. Nadere informatie volgt en zal o.a. op de site van Sport ’88 (zie link hieronder) worden vermeld. Aanmelden voor de clinic van september kan nu al bij de hierna vermelde contact­personen.

Sport 88 mrt 22 46 kleinNa afloop napraten met koffie bij het 'Honk' 
Foto's Janneke Roelofs
“Gewoon doen als je er al langer over denkt om meer te bewegen en je hebt de stimulans van een groep. Je zult er zeker geen spijt van krijgen en ervaren hoe leuk het is om in groeps­verband sportief bezig te zijn”, aldus de woordvoerder van Sport ’88.

Wie meer wil weten over Sport ’88 en de loopclinic kan informatie krijgen van John Immink – tel. 06 30876048, Richard Hafkamp – tel. 06-12727177 of Carla Braakhekke – tel. 06 39020286
  

 
Gorssel, 12 mei 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends