Laatste nieuws

Troephuis Scouting IJsselgroep is bijna klaar

Dankzij de enorme inzet van vrijwilligers is het nieuwe clubhuis van de scouts bijna klaar. In juni was het prefab gebouw in elkaar gezet en daarna begon heel veel binnen- en buiten­werk. “Trots op al die vrijwilligers die dit toch even voor elkaar boksen, ” aldus de scouts in hun laatste nieuwsbrief waarmee zij leden en geïnteresseerden op de hoogte houden over de voortgang van de nieuwbouw.

Snel gegaan
Sc alg1 kleinEven pauze voor de vrijwilligers Afgelopen winter werd het oude Troephuis gesloopt, behalve dan die fraaie rustieke open schouw die ook in het nieuwe Troep­huis een prominente plek krijgt. In mei werd de fundering gestort. In juni werd de ruwbouw als ‘bouw­pakket’ geplaatst. Daarna was het de beurt aan de elektra, riolering, plafonds, wand­bekleding, schilder­werk, sanitair en toiletten, afwerking van de buiten­zijde, bestrating en veel andere klussen. Het Troephuis heeft ook een toilet voor minder­validen. De prachtige en ruime keuken heeft als opvallend detail blauwe en gele tegels, de kleuren van de IJsselgroep.
De buitenzijde is afgewerkt met donkere schaal­delen met een ruimte voor vleermuizen. Die afwerking geeft een uitstraling die een beetje doet denken aan het vorige Troephuis. Maar met de schaaldelen en de schouw houdt de vergelijking wel op. Wat een verschil in ruimte en kwaliteit!
De komende maanden zullen gebruikt worden om het gebouw functioneel te krijgen, zodat het weer in gebruik kan worden genomen door de scouts, explorers, roverscouts, stam- en kaderleden.

Vrijwilligers: onbetaalbaar
Sc buiten06 kleinBuitenzijde wordt afgewerkt met donkere schaaldelenOm de bouw te voltooien is de scouting­­groep afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. De scouts hebben berekend dat er in totaal al 12.000 vrijwilligers­uren in het Troephuis zijn gaan zitten. Komende zaterdagen gaan zij weer aan de slag. Vele handen maken licht werk en extra handen zijn nog welkom. Wie wil meehelpen kan contact opnemen met Rudy, per telefoon of WhatsApp 06-53952888. Voor koffie, thee en een goede lunch wordt gezorgd.
Voor de vrijwilligers wordt zaterdag 11 december een speciale dag georganiseerd.

Financieel toch nog wat nodig
Sc gr5 kleinAanbrengen van de plafonds in de grote zaalHet is bijna onontkoombaar in deze tijd van lange levertijden en stijgende materiaalprijzen dat er tegenvallers zijn. In totaal is er sprake van een tekort van € 12.500. Dit bedrag is o.a. nodig voor het herstellen van de oude schouw van het gebouw.
Om dit laatste bedrag bij elkaar te brengen zijn de scouts een crowd­funding gestart. Iedere bijdrage is welkom. Doneren met fiscale atrek (zonder drempel) kan ook. Zie hiervoor de links onderaan dit artikel of neem contact op met via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  
Sc keuken3 kleinGele en blauwe tegels in de keuken; de kleuren van Scouting IJsselgroepDoneren:

Meer foto’s in albums op Gorssel.nl:

Eerdere artikelen:


Gorssel, 16 november 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends