Laatste nieuws

Tuinderij De Veldhof luidt nieuw seizoen in

Op 1 september 2015 opende Tuinderij De Veld­hof in Joppe haar poorten en sinds­dien voorziet de tuinderij inwoners van Gorssel en om­liggende dorpen wekelijks van verse groente. De Veld­hof is een zelfoogst­tuin met voedsel­bos op basis van perma­cultuur, met als basis een samen­werking tussen de tuinder en de deelnemers. Deel­nemers oogsten lokaal en natuurlijk gekweekte groenten en betalen hun aandeel vooruit. De tuinder heeft daarmee een basis­inkomen waarmee gereed­schap, compost en plant­goed kunnen worden aangeschaft. 

Moestuinseizoen 2023
Veldhof kleinOp De Veldhof gaat het moestuin­seizoen van 2023 weer van start. Dat wil zeggen dat tuinder Valérie van Dijckbegint met zaaien in de volle grond, maar ook dat er weer verschillende cursussen en work­shops worden aangeboden. Verder zijn er in maart en april ‘mee­werkdagen’ gepland. 

Cursussen en workshops
De Veldhof begint het seizoen met een gratis (online) introductie­les ‘Perma­cultuur en de natuur­rijke tuin’. Na de gratis introductie­les kun je een of meerdere praktijk les­dagen volgen bij Valérie op De Veldhof. De online introductie­les vindt plaats op 31 maart 2023. 
Op vrijdag 14 april 2023 geeft Valérie een eendaagse work­shop ‘Maak je teelt­plan’, geschikt voor de kleine en grote moes­tuinier. Het teeltplan van De Veldhof is de basis voor deze training. De work­shop wordt gegeven op een locatie in Zutphen. 
VeldhofEetbaar kleinOp vrijdag 12 mei 2023 verzorgt Valérie van Dijck op De Veld­hof een eendaagse cursus voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die volgens de principes van de perma­cultuur (eenjarige) groente wil telen. 
En dan is er nog een drie­daagse cursus die inzicht geeft in het opzetten van een eetbare tuin of voedsel­bos in de eigen leef­omgeving. Cursusdata zijn vrijdag 16 juni, 25 augustus en 22 september 2023.

Meewerkdagen
Wie handig is en zin heeft om de handen uit de mouwen te steken is van harte welkom op De Veld­hof. Ook in het voorjaar van 2023 zijn er weer diverse tuin- en bouw­klussen. Zo moeten het hek­werk en de omheining vervangen worden en om alle vrijwilligers een zit­plek te geven is er een grote houten buiten­tafel nodig, er moet (blad)­compost gemaakt en uitgereden worden en er zijn snoei­klussen. Meewerk­dagen zijn: vrijdag 24 maart en vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 mei 2023.
 
Informatie en contact
Tuinderij de Veldhof is te vinden op de hoek Veldhof­straat/Marsweg in Joppe (vanuit Gorssel de Veldhof­straat nemen. De tuinderij zit net over het spoor rechts).
Kijk voor meer informatie over het cursus­aanbod en de meewerk­dagen op de website van de tuinderij: www.tuinderijdeveldhof.nl.

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Hoek Veldhofstraat/Marsweg, Joppe
Tel. 06-49386227


Gorssel, 9 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends