Laatste nieuws

‘Tuinrondje Gorssel’ op 27 en 28 juli 2019

Na tien edities van het jaarlijkse evenement ‘Tuinweekend Gorssel’ is er in 2019 een nieuwe versie: ‘Tuin­rondje Gorssel’. Vijf tuineigenaren delen hun tuin­plezier en stellen hun tuin op 27 en 28 juli 2019 open voor bezoekers. De tuinen zijn zeer uiteen­lopend van stijl en inrichting, waarbij alle tuinen hun eigen accenten hebben. De tuinen in Gorssel liggen dicht bij elkaar en Kring van Dorth is met een afstand van circa 8 km goed te bereiken met de auto of per fiets. Alle tuin­eigenaren vertellen graag over het wel en wee van hun tuin. 

De tuinen
Hoefslag kleinDe Hoefslag, GorsselDeelnemende tuinen in Gorssel zijn Theetuin Kamperfoelie (Kamperweg 1a), De Hoefslag (Hoef­slag 12), De Joppeheuvel (Joppelaan 86) en Tuin de Flierder­bloesem (Flierderweg 3); in Kring van Dorth is dat In de tuin van Dorth (Bathmenseweg 10).
De Hoefslag, Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel, Mieke en Hans Geerlink
Joppeheuvel kleinDe Joppeheuvel, GorsselAan de oostkant van het dorp Gorssel ligt verscholen achter de bebouwing aan De Hoef­slag en om­zoomd door oude bomen een verrassende landschaps­tuin. De tuinaanleg vormt een mooie overgang naar de achter­liggende weilanden aan de rand van het dorp en het buiten­gebied van land­goed Amelte. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 3700 m2 en bestaat uit golvende borders langs een slinge­rend gazon. Veel grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten zorgen voor een gevoel van ruimte en rust. 
De Joppeheuvel, Joppelaan 86, 7213 AE Gorssel, Linda Sanders en Henri Jaartsveld 
Aan de bosrand van Gorssel ligt de tuin van B&B De Joppeheuvel. De tuin is als het ware ont­trokken aan het bos en is nu een cultuur­tuin van 3800 m2. De tuin wordt omzoomd door hoge bomen en er zijn diverse borders gecreëerd, met veel vaste planten, vele soorten hosta’s en hortensia’s en diverse struiken. Wit, roze en paars, en uiteraard groen, zijn de dominante kleuren. De tuin kan via verschil­lende paad­jes verkend worden, met steeds andere zicht­lijnen.
Tuin de Flierderbloesem, Flierderweg 3, 7213 LT Gorssel, Sara Wink 
Flierderbloesem kleinDe Flierderbloesem, GorsselTuin de Flierderbloesem, aan de rand van Gorssel, is een groene oase. Een eigen­tijdse variatie op de border ken­merkt het ontwerp. Vaste planten zijn op verrassende wijze vermengd met sier­grassen, bijzondere eenjarige planten, struiken en bomen. Verharde en onverharde paad­jes leiden naar steeds een ander deel van de tuin, wat mooie doorkijkjes oplevert; ruimtelijk en intiem tegelijkertijd. De tuin van 2.000 m2 heeft een kleine boom­gaard met fruitbomen en een moes­tuin die volledig biologisch bewerkt wordt. Tijdens het Tuin­rondje worden planten verkocht.
Theetuin Kamperfoelie, Kamperweg 1a, 7213 AP Gorssel, Judith en Otto van Harmelen
 Kamperfoelie klein Theetuin Kamperfoelie, GorsselTheetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, ver­scholen onder monumentale bomen, maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een oppervlakte van ruim ander­halve hectare. In de binnen­tuin zijn diverse borders aangelegd met vaste planten, voorjaars- en zomer­bollen en rozen. De buitentuin is land­schappelijk ingericht met struiken­borders, een boom­gaard, moes­tuin en een grote vijver. De vele zitjes bieden een uniek uitzicht op de tuin. Tijdens het Tuin­rondje kan gebruik gemaakt worden van lunches van de Theetuin.
In de tuin van Dorth, Bathmenseweg 10, 7216 PB Kring van Dorth, Lily de Boer 
Tuin van Dorth kleinIn de tuin van Dorth, Kring van DorthIn Kring van Dorth ligt ‘De Nieuwe Haar’, een monumentale boerderij uit 1912. Het per­ceel van bijna een hectare voormalig weiland is in 2013 beplant en bestaat inmiddels uit twee boom­gaarden, een wilde (bloemen)­wei, een houtsingel, een groenten- en kruiden­tuin, en een weelderige cottage­tuin met vijver en insecten­muur. Er zijn diverse charmante plekjes om te zitten, te ontspannen en te genieten van de imposante ver­gezichten en de stilte die er heerst. Tijdens het Tuin­rondje worden planten verkocht.

Informatie
Het Tuinrondje Gorssel vindt plaats op 27 en 28 juli 2019. De tuinen zijn open van 10.30 tot 17.00 uur en de toegang bedraagt € 3,- per tuin per persoon. Ook is het bij elke tuin mogelijk om een passe-partout te kopen voor € 12,- waarmee alle vijf tuinen bezocht kunnen worden. Bij alle tuinen is een route­beschrijving naar de andere tuinen aanwezig.


Gorssel, 16 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends