Laatste nieuws

Twintig jaar Natuurwerkgroep Gorssel

"Met de kontjes naar de zon”. Deze aanwijzing werd gegeven aan de deelnemers van de eerste activiteitendag op de Gorsselse Heide op 20 september 2003. Deze dag was door de gemeente Gorssel in samenwerking met de Vogel­werkgroep en Stichting Landschaps­beheer Gelderland georganiseerd.

De aanwijzing van Herman Roelofs was bedoeld om de vrijwilligers de afgezaagde boom­stammetjes met de zaagkant naar de zon te laten leggen, zodat ze sneller droogden. De bedoeling van deze activiteiten­dag was, voor iedereen die het landschap een warm hart toe droeg, om te komen tot de oprichting van een vrijwilligers­groep Gorssel.

Natuurwerkgroep20jaar kleinVrijwilligers van de Natuurwerkgroep Gorssel bij elkaar voor de viering van het 20-jarig bestaan van de groepDat is gelukt, want zaterdag 13 april vierde de Natuur­werkgroep Gorssel zijn 20-jarige bestaan. Er waren 24 vrijwilligers aanwezig waaronder bijna het voltallige bestuur en een aantal vrijwilligers van het eerste uur. Vele mooie verhalen en anekdotes werden uitgewisseld. Koffie en appeltaart werd door de Stichting Marke Gorsselse Heide aangeboden en ook kregen de aanwezige vrijwilligers werkjasjes uitgereikt, zodat ze op de Heide herkenbaar zijn als er gewerkt wordt.

De Natuurwerkgroep is van september tot de start van het broedseizoen medio maart twee zaterdag­ochtenden per maand op de Gorsselse Heide te vinden. De vrijwilligers doen belangrijk werk voor het onderhoud en behoud van de heide. Versterking is altijd welkom. Mensen die interesse hebben kunnen een keer komen ‘proefdraaien’ op een van de werkochtenden. Er wordt gewerkt van 9.00 uur tot 12.00 uur. Een koffiepauze (eigen koffie of thee meenemen) vindt rond 10.30 uur plaats.
Heeft u interesse dan kunt u een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gorssel, 16 april 2024

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends