Laatste nieuws

Uitleg internet bankieren voor senioren

Rabomedewerkers1grootSinds enige tijd organiseert de Stichting Welzijn Lochem met behulp van een aantal enthousiaste vrijwilligers computercursussen voor senioren. Van e-mailen tot surfen op het internet, van foto’s bewerken tot skypen, alle basisbeginselen komen in tien lessen aan bod. Er wordt lesgegeven op de Ipad, tablet en laptop. Tijdens een van de bijeenkomsten werd ook uitleg gegeven over internet bankieren.

Internet bankieren
Door het verdwijnen van steeds meer bankfilialen, met name in de kleine kernen, is het belangrijk dat mensen leren hoe ze hun bankzaken via het internet kunnen regelen.
Op maandag 24 en dinsdag 25 november kwamen medewerkers van de Rabobank naar ’t Hart in Eefde om de cursisten wegwijs maken in het bankieren via internet. Met veel kennis van zaken lieten Annamarije van Werven, Linda Groot Hulze en Martien Kamphorst de deelnemers kennis maken met het bankieren op de computer, tablet of Ipad.
Er werd uitgelegd dat bankieren via het internet een veilige online manier van bankieren is. Sterker nog: de kans dat iemand zijn geld verliest door 1000 euro in zijn broekzak te stoppen is vele malen groter dan bij het verrichten van betalingen via het internet.
Rabomedewerkers2grootOok werd er ruim aandacht besteed aan hoe je snel bedragen kunt overboeken van de ene rekening naar de andere, betalingen naar het buitenland kunt doen en hoe een paslezer of digipass werkt (bij de Rabobank Random Reader genoemd; deze wordt overigens in 2015 vervangen door de  zogenaamde Rabo Scanner, wat online betalingen doen nog makkelijker maakt).

Drempel weggenomen
Mede door de goede uitleg en de geruststelling van de medewerkers van de Rabobank, dat online bankieren echt een heel veilige manier van werken is, werd er een stukje angst voor het onbekende bij de cursisten weggenomen. Het was een leerzame ochtend en hopelijk pakken veel deelnemers het online bankieren nu op.

Vrijwilligers gezocht
De Stichting Welzijn Lochem is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om aan kleine groepjes senioren les te geven op de Ipad, tablet of laptop. U werkt samen met een  leuke enthousiaste groep vrijwilligers.
Geïnteresseerd? Neem  dan contact op met  Carin Joosten van het Vrijwilligerssteunpunt Lochem, tel.  06-31495763.

Website Stichting Welzijn Lochem


Gorssel, 5 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends