Laatste nieuws

Vacatures bij Vrijwilligerssteunpunt Lochem

Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), bemiddelt tussen organisaties die vacatures hebben voor vrijwilligers in de gemeente Lochem en vrijwilligers die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Gorssel.nl wil behulpzaam zijn bij de zoektocht naar zinvol vrijwilligerswerk en maakt regelmatig melding van vrijwilligervacatures in Gorssel en omgeving.

Vacatures
Vrijwilligerssteunpunt Lochem
Hieronder volgt een aantal vacatures in Gorssel en omgeving. Bij iedere vacature staat een directe link naar de betreffende vacature op de website van het Vrijwilligerssteunpunt.

Lochem Fairtrade
De werkgroep Lochem Fairtrade is op zoek naar een vrijwilliger die de Facebookpagina kan bijhouden en de contacten onderhoudt met de regionale media. Ze vragen iemand voor enkele dagdelen per maand, die zich betrokken voelt bij het gedachtegoed van eerlijke handel in de wereld, gevoel heeft voor nieuws en beschikt over communicatieve vaardigheden, het nut inziet van netwerken en zelfstandig kan werken. Het is leuk en afwisselend werk, er is veel beschikbaar aan informatie van micro- tot macroniveau. 
Bijhouden Facebook en mediacontacten

Maatje/chauffeur
Een verstandelijk beperkte autistische man, die in Gorssel woont, zoekt een maatje voor het vervoer naar Dieren om zijn geliefde judosport te kunnen beoefenen op de donderdagavond! Ook één keer in de twee weken zou al  fantastisch zijn! Er is een reiskosten- en onkostenvergoeding.
Maatje/chauffeur

Begeleider computerclub voor mensen met een beperking in Gorssel
KansPlusRegioZutphen zoekt voor een groep mensen met een beperking in Gorssel een vrijwilliger die afwisselend wil helpen bij de computers of bij de koffiehoek.Natuurlijk dient u affiniteit te hebben met de doelgroep en handig te zijn met eencomputer. Het geeft voldoening om een aantal mensen een zinvolle avondbesteding te bezorgen. Het is eens in de drie weken van 19.00 tot 20.30 uur op de maandag.
Begeleider computerclub

Vrijwillige computerdocenten tablet/iPad en Windows 10
Stichting Welzijn Lochem is op zoek naar vrijwilligers die kunnen lesgeven of mee willen helpen bij het ondersteunen van computerlessen. Vrijwilligers dienen voldoende kennis te hebben van de beginselen van Windows 10, tablets en/of iPads om hun kennis over te kunnen dragen aan senioren uit de gemeente Lochem. Ook goede sociale vaardigheden en geduld zijn belangrijk. De senioren zijn zeer gemotiveerd om de lessen te volgen en dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers. U staat er niet alleen voor, op dit moment zijn er zeven vrijwilligers die de lessen enthousiast geven, maar om de mensen meer individuele aandacht te kunnen geven is versterking nodig. De organisatie rondom de cursus wordt door Stichting Welzijn Lochem ondersteund; de cursus wordt gegeven in Gorssel en Eefde op de dinsdagochtend en dinsdagmiddag.
Computerdocent

Stichting Welzijn Lochem
Stichting Welzijn Lochem krijgt regelmatig vragen van bewoners uit de verschillende dorpen of via het gebiedsteam of er vrijwilligers zijn die willen helpen bij bijvoorbeeld:
- wandelen met ouderen, die zelfstandig wonen. Gezellig een ommetje maken, aan de arm, met de rollator of soms in een rolstoel. Familie woont vaak niet in de buurt of is al druk als mantelzorger;
- lezen en beantwoorden van brieven van instanties: een allochtone vrouw van 50 jaar uit Lochem zoekt bijvoorbeeld iemand die haar kan helpen met het schrijven van brieven, vooral bij het schrijven van sollicitatiebrieven.
Wilt u bij bovenstaande vragen helpen of wilt u uw diensten op ander gebied aanmelden voor medebewoners in uw dorp, meldt u zich dan ook aan!

Vrijwilligerssteunpunt
Het vrijwilligerssteunpunt heeft een inloopspreekuur in Gorssel, op dinsdag van 10.00-12.00 uur in het kantoor van Stichting Welzijn Lochem in Den Oldenhof, Hoofdstraat 45B, 7213 CR Gorssel. Natuurlijk kunt u zich dagelijks op ieder tijdstip aanmelden als vrijwilliger via de website. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Dit geldt ook voor het aanmelden van een nieuwe vacature. Het is ook mogelijk om op een ander tijdstip af te spreken, bel dan naar tel. 06-31495763.

 
Gorssel, 24 november 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends