Laatste nieuws

Van de bloemen en de bijen …

Bijen, vlinders en insecten hebben het moeilijk. Daarom is door onder meer de Bijenstichting de datum van 22 april als jaarlijkse Nationale Zaaidag in het leven geroepen. De afgelopen jaren gingen al duizenden mensen op 22 april naar buiten om te zaaien. Dat levert een heleboel voedselrijke bloemen op, én wijst mensen erop dat we beter met onze bijen om moeten gaan.

Voedselbank voor bijen
Hommel kleinTuinhommel op ZonnehoedHet platform The Pollinators (‘De Bestuivers’) organiseert in aanloop naar de Nationale Zaaidag een grote zaad-uitdeelactie. Er zijn ruim 500 ‘Voedselbanken voor Bijen’, verdeeld over heel Nederland. Iedere Voedselbank voor Bijen heeft 25 zakjes zaad om uit te delen aan mensen die willen zaaien in hun tuin of op hun balkon. Een zakje is goed voor 4 m2 biologische bloemen.
Er is in Gorssel ook een Voedsel­bank voor Bijen. Doe mee en maak van Gorssel een bloemen- en plantenrijk walhalla voor bijen, vlinders en insecten. Zowel in het dorp als in het buitengebied. 
Bestel een gratis zakje (biologisch) bloemenzaad bij Marlies Gommers. In de week van 13 april kunt u het gratis bloemenzaad ophalen, precies op tijd voor de Landelijke Zaaidag op 22 april. 

Zoem mee
Samen met de actie ‘Zoem Mee’, waarbij 20 tot 25 km aan zonnebloemranden rond maïsvelden in de gemeente Lochem verschijnen, is deze Nationale Zaaidag goed nieuws voor de bijen. Niet alleen voor de bijen trouwens, ook vogels en vlinders voelen zich thuis in een bloemenveld. En inwoners en toeristen kunnen meegenieten van een mooier landschap. 

Bestellen
Bestellen van een gratis zakje zaad kan via deze link (klik op de oranje button ‘Yes, ik mail’. Retourmail van Marlies Gommers volgt). Niet te lang wachten, want de voorraad is beperkt.
Zakjes zaad kopen kan ook: via de website van The Pollinators: thepollinators.org.


Redactie Gorssel.nl
9 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends