Laatste nieuws

Van heideplaggen en huzaren

Wandelkaart 1900 Wandelkaart Gorssel ca. 1900 Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem doen de komende weken onderzoek naar  de cultuurhistorie van het landschap rondom Gorssel. Zij doen dit op verzoek van de Werkgroep Cultuurhistorie en Landschap, die is ingesteld door de Dorpsraad Gorssel. De studenten gaan de informatie verzamelen en toegankelijk maken als onderdeel van hun eindexamenjaar.
De aftrap was op 31 oktober 2014. 

Sporen in het landschap
Van heideplaggen tot huzaren, van  Spanjaarden tot Fransen, van marken en overstromingen: alles heeft zo zijn sporen in het landschap rondom Gorssel achtergelaten. Voor wie dit weet, heeft Gorssel en omgeving een extra dimensie, maar hoe kom je daar nou achter?

Larensteingroot

Na een ontvangst en introductie bij Historische Vereniging De Elf Marken maakte de groep een fietstocht rond Gorssel. Onder anderen Henk Hietbrink, Bertus Menkveld en Jacques Duivenvoorden vertelden lokale anekdotes en verhalen.
De komende tijd hoort u van de Werkgroep Cultuurhistorie en Landschap meer over dit project, dat een van de speerpunten is uit het Gorsselse Dorpsplan 2013-2017.


Gorssel, 2 november 2014

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends