Laatste nieuws

Vanaf 11 mei weer zelf oogsten bij De Veldhof

Groenten oogsten naar eigen wens, wanneer het uit­komt. Vers, lokaal en op natuur­lijke wijze geteeld. Dat kan weer wekelijks vanaf 11 mei tot en met december 2022 op tuinderij De Veld­hof in Joppe. Tuinder Valérie van Dijck: “Naast groenten zijn er ook verse kruiden en zo nu en dan fruit zoals fram­bozen, aard­beien en rabarber. In de zomer­maanden zijn er snij­bloemen. Oogsten kan in de vorm van een abonnement, maar ook op losse basis. Met een abonnement haal je elke week je groente uit de tuin en heb je voorrang op het assorti­ment. Op losse basis kies je per keer de groenten en betaal je via inter­net”. 

Gemeenschapsproject
Veldhofdrone Raymond Hartman kleinTuinderij De Veldhof (foto Raymond Hartman)Tuinderij De Veldhof is een gemeenschaps­project, begonnen door mensen uit Gorssel die groenten, kruiden en fruit willen eten die op de meest natuur­lijke manier geteeld zijn, uit eigen buurt. Valérie: “Naast het tuinieren is voor­lichting een belangrijk doel: er worden cursussen verzorgd over bijvoorbeeld natuurlijke voeding en het natuurlijk moes­tuinieren. De tuinderij wil, juist in deze tijd, zoveel mogelijk het belang van lokaal en gezond eten laten zien”.

Informatiemiddag
Voor mensen die meer willen weten over het oogsten is er op zondag 24 april 2022 een (inloop) informatie­middag. Valérie van Dijck legt het principe van het zelf­oogsten uit en laat zien hoe je diverse soorten groenten kunt oogsten. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 16.00 uur op de tuinderij op de hoek van de Veldhof­straat en de Marsweg in Joppe. 

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Tel. 06-49386227
Website


Gorssel, 29 maart 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends