Laatste nieuws

Vanuit Joppe naar Zuid-Korea

Twee broers uit Joppe, Rohan (15) en Jente (13), allebei lid van de Gorsselse Scouting IJssel­groep, gaan in de zomer­vakantie van 2023 naar Zuid-Korea. Diana Kroeze, ook actief bij Scouting IJssel­groep, wilde er meer van weten en deelt haar verhaal met Gorssel.nl.

World Jamboree
 ScoutingKorea 1 kleinJente en RohanDiana vertelt: “De jongens gaan alleen naar Zuid-Korea, zonder hun ouders. Ze nemen deel aan de World Jambo­ree, een wereldwijd scouting­kamp. Maar liefst 40.000 scouts, in de leeftijd van 14 tot 17 jaar van over de hele wereld, komen elkaar daar tegen. Hun vader heeft hen enthousiast gemaakt. Hij is vroeger zelf ook geweest en gunt zijn kinderen dezelfde fantas­tische ervaring.”

Paar woorden Koreaans
ScoutingKorea 3 kleinEen Koreaans hapje voor de interviewster“De voor­bereidingen zijn al in volle gang. Via scouting natuurlijk, maar ook privé zijn de jongens er druk mee. Terwijl ik met ze praat over het stukje dat ik wil schrijven, trak­teren ze me op een Koreaanse lekker­nij en spreken ze een paar woorden Koreaans. Al weten ze dat ze in Zuid-Korea ook met Engels terecht kunnen. Nu zitten ze in een Neder­landse groep, maar eenmaal in Zuid-Korea worden er internationale dag­groepen gemaakt. “

Opa helpt
ScoutingKorea 2 kleinJente en Rohan verkopen waskaarsen voor hun reis naar Zuid-Korea“De jongens krijgen dit reisje niet zomaar van hun ouders. De helft moeten ze zelf betalen. En dat is heel veel geld, zeker als je zo jong bent. Daarom heeft hun opa besloten te helpen.
Opa is al jaren imker en maakt ook kaarsen van bijen­was. Deze mogen de jongens verkopen om hun reis te bekostigen. Ze hebben een Facebook- en Instagram­pagina gemaakt en ze mogen ook de web­site van Scouting IJssel­groep ‘lenen’ om kaarsen te verkopen. De kaarsen zijn te vinden op scouting-ijsselgroep.nl/joppe-naar-korea. De jongens zijn te volgen op Facebookpagina Joppe naar Korea. Voor vragen of op­merkingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..”

Tot slot doet Diana nog graag een oproep: “Gunt u de jongens deze geweldige ervaring? Koop dan echte bijenwas­kaarsen bij ze!”


Gorssel, 5 november 2022

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends