Laatste nieuws

Vaste Prik jarig en trakteert


‘Vaste Prik’, oftewel ‘samen met andere betrokken Gorsselnaren afval opruimen’, is een initiatief van de een groep Gorsselnaren, die maandelijks een ochtend op pad gaan om het dorp schoon te houden. Vaste Prik bestaat bijna een jaar en trakteert op zaterdag 24 juli 2021. Iedereen die op die zaterdag meehelpt om Gorssel zwerfafvalvrij te maken krijgt een waardebon voor een lekker ijsje van Zo En Nu.  

Zwerfafval
vasteprikhesje 02 klein'Geel hesje'Elke vierde zaterdag van de maand prikte de groep enthousiaste vrijwilligers het afgelopen jaar door weer en wind (en zelfs hagel) zwerfafval in en om Gorssel. De groep heeft ondertussen een redelijk vaste kern. Contactpersoon Fransje Bongenaar: “Maar daarnaast is iedereen, van jong tot oud(er), van harte welkom om eens mee te komen doen. Zwerfafval opruimen is een simpele manier om te zorgen voor je eigen leefomgeving en een rondje prikken is daarnaast een hele leuke en actieve manier om elkaar te ontmoeten.
Prik 2jpeg klein Een dagopbrengst aan zwerfafval: 350 kilo per jaar!En er is gedurende het jaar dat we actief zijn al meer dan 350 kilo afval verzameld!”

Hulp
Vaste Prik krijgt hulp van verschillende kanten, zoals van Willy van Circulus BerkelHij haalt de verzamelde berg zwerfafval op zijn vaste ronde door Gorssel op. Even een telefoontje en Willy zorgt ervoor dat het afval netjes wordt afgevoerd. En Yelitza Jansen (Rotterdamse, maar met roots in het oosten) ontwierp speciaalvoor Vaste Prik een herkenbaar logo. Odd Fellows sponsorde de knalgele hesjes, waarmee de prikkers  duidelijk zichtbaar zijn in het verkeer. En de groep is zo ook heel herkenbaar en daardoor krijgt ze veel complimenten van voorbijgangers. Fransje: “En heel blij zijn we met Rein Dijkstra van Zo En Nu. Hij zorgt elke maand voor verse koffie. Handig, want onze coronabestendige verzamelplek is buiten op het plein voor de IJssalon.

Werkwijze en aanmelden
Prik 1.peg klein Soms is de afvalbak al te vol De werkwijze van Vaste Prik is eenvoudig. Er wordt ‘s morgens tijdens het verzamelen op het plein kennis gemaakt met iedereen die meedoet en daarna worden duo’s gevormd. Onder de koffie wordt bepaald wie op welke locatie wil gaan prikken. Na het uitdelen van hesjes, zakken en prikstokken gaat iedereen (zo lang als er zin en tijd is) op pad. Op 24 juli 2021 bestaat Vaste Prik dus een jaar, en wie jarig is trakteert. Iedereen die zaterdag 24 juli meehelpt om Gorssel zwerfafvalvrij te maken krijgt een waardebon voor een lekker ijsje van Zo En Nu. 
Wie mee wil doen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een bevestigingsmail volgt met meer informatie. 

 

                                  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends