Laatste nieuws

‘Vaste Prik’ zoekt materiaalsponsor

Elke vierde zaterdag van de maand ruimt de groep ‘Vaste Prik’ zwerfafval in en om Gorssel op. Contact­persoon Fransje Bongenaar: “Zwerfafval opruimen is een simpele manier om te zorgen voor je eigen leef­omgeving en een rondje prikken is daarnaast een hele leuke en actieve manier om elkaar te ontmoeten. En we verzamelden in één jaar al meer dan 350 kilo afval!”

Materiaalsponsor gezocht
vasteprikhesje 02 klein“Maar nu”, zegt Fransje, “hebben we ‘een brutale vraag: welke ondernemer wil helpen en bij­voorbeeld het materiaal sponsoren?” Want de zwerfafvalraper van tegenwoordig wil ook een fijne uitrusting om alle aandacht te kunnen richten op het afval en niet op dicht­slaande zakken en slechte grijpers. Daar is de afvalzak­ring voor bedacht en daar zijn de prikkers naar op zoek. 
Prik 2jpeg kleinRein Dijkman van IJssalon Zo En Nu in Gorssel is bijvoorbeeld zo’n ondernemer die de vrijwilligers­groep elke maand sponsort. Dat doet hij door een lekkere kop koffie te schenken als de prikkers zich buiten op het dorps­plein in Gorssel verzamelen met hesjes, grijpers en frisse moed. Dan genieten ze onder de eiken­bomen van de verse koffie van Rein. 

Afvalzakringen
Dus: welke ondernemer wil een aantal zakringen sponsoren? De groep ‘Vaste Prik’ hoort het graag.
De eerstvolgende Vaste Prik is op 23 oktober 2021 van 10.00 tot 12.00 uur. Wie mee wil doen of de groep wil helpen met de afvalzakringen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 12 oktober 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends