Laatste nieuws

Vaste Prikkers worden getrakteerd

Lilian Daman van Bijzonder lekkers van Thuis trakteert de vrijwilligers van Vaste Prik op 25 november 2023 op heerlijke taart en macarons. Daarna gaan ze weer op stap om de straten van Gorssel te ontdoen van zwerfvuil.

Irma Krommenhoek, coordinator van Vaste Prik reageert verheugd: “Hoe leuk is dat, spontaan kregen we van Lilian iets lekkers voor bij de koffie aangeboden.” Met haar bedrijf Bijzonder lekkers van Thuis maakt Lilian taarten en macarons voor bij u thuis. Zij gebruikt voornamelijk streek­producten voor haar patisserie. De vrijwilligers van Vaste Prik kunnen op 25 november, vooraf­gaand aan hun maandelijkse ronde door de straten van Gorssel, proeven hoe lekker de taarten en macarons van Lilian zijn.

Ook meehelpen?
vasteprikhesje 05 kleinVorige maand was via Gorssel.nl een oproep gedaan voor nieuwe vrijwilligers. Irma: “Hier is goed op gereageerd en we hopen natuurlijk dat de nieuwe vrijwilligers deze maand ook weer mee­doen.” Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom, want dan kunnen weer meer straten en wijken worden meegenomen tijdens de maandelijkse actie. Vaste Prik is iedere vierde zaterdag­ochtend van de maand. Maar dat kan ook vaker als vrijwilligers dat willen. Irma: “We zijn een ongedwongen gezellige groep betrokken inwoners van Gorssel en omstreken. Als afvalprikker krijg je altijd heel positieve reacties, duim omhoog of ‘goed bezig!’, dat geeft een goed gevoel.”

Zaterdag 25 november 2023 is het weer ‘Vaste Prik’. Om 9.45 uur wordt verzameld voor lunch- en tearoom Zo en Nu aan de Hoofdstraat in Gorssel. Eerst wordt er koffie of thee gedronken met wat lekkers (deze keer dus van Lilian Damen) en daarna worden prikstokken, vuilniszakken en ringen uitgedeeld en de looproutes verdeeld. Aan het eind van de ochtend brengen de prikkers het afval en de prikstok e.d. naar het verzamel­punt.
Irma: “Iedereen kan afval verzamelen. Wil je meewerken maar lukt de vierde zaterdag niet, neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen of we iets anders kunnen organiseren.” Irma is per e-mail bereikbaar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gorssel, 20 november 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends