Laatste nieuws

Veel activiteiten met prachtig paasweekeinde

Ondanks dat het paasvuur vanwege de droogte is afgelast, is er komend paasweekeinde veel te beleven in Gorssel: drie dagen kunst kijken op diverse locaties, de band Brimfull in De Hoek, vroege vogels-excursie op de Heide en paasbrunch in ’t Trefpunt. Liever de rust opzoeken? Het wordt prachtig weer en de bossen, heide en uiterwaarden rondom Gorssel nodigen iedereen uit voor een wandel- of fietstocht. In de rubriek Erop uit op deze website vindt u vele route­beschrijvingen. Het veer over de IJssel vaart ook weer vanaf zaterdag 20 april a.s.

Kunst kijken
KunstrouteAgnesOolthuisWerk van Agnes OolthuisDe Gorsselse kerk is met elf exposanten een van de toplocaties van de Lochemse Kunstroute. Initiatief­neemster Agnes Oolthuis uit Gorssel heeft haar mede-exposanten zorg­vuldig uitgezocht en dat leidt tot een prachtige expositie ‘Sterk Werk in de Kerk’ met brons, aardewerk, objecten/ sculpturen, schilderijen en tekeningen in de gehele kerk.
Maar ook andere kunste­naars openen hun atelier en galerieën zijn alle dagen geopend. Bijvoorbeeld Galerie Roman Reisinger, ‘plein air’ schilder Rudy Volbeda, Galerie Stijl en ’t Haveke in Eefde, abstract schilder Nikko Versluis. Ook Museum MORE is beide paasdagen geopend.
Zaterdag 20 t.e.m. maandag 22 april, van 12.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang.
Meer hierover in de agenda (zie link hieronder).

Brimfull
Zaterdagavond speelt Brimfull in Eetcafé de Hoek. De band met Gorsselnaar Jack van der Kamp heeft blues, rock en country op het programma staan.

Paasbrunch
Op tweede paasdag kunt u in ‘t Trefpunt aanschuiven voor een paasbrunch. Het is een variant op de twee­wekelijkse inloop­maaltijd ‘Jus in een Kuiltje’. Geen zin om te koken, zin in een praatje? Welkom, maar wel eerst reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Vroege vogels op de Heide
Dauwtrappen06Ochtendsfeer op de Gorsselse HeideOp de Gorsselse Heide zijn er het gehele jaar diverse wandelingen en excursies van het IVN en Marke de Gorsselse Heide. Zondag 21 april is er een wandeling die al om 6 uur begint. Even doorbijten, maar dan is het volop genieten van de natuur die op dat vroege tijdstip zich van zijn beste kant laat zien en horen.

Veer
Het Dommerholtsveer is vanaf zaterdag 20 april 2019 weer in de vaart. Voet­gangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel over­steken. U komt dan in een mooi wandel- en fietsgebied en kunt Museum­café De Kribbe bezoeken. Meer hierover in de rubriek Erop uit (zie link hieronder).
  

 

Redactie Gorssel.nl
17 april 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends