Laatste nieuws

Veel animo voor expo Het Koerhuis

,,Als wij samen iets schilderen of tekenen is de herinnering eraan altijd nog leuker dan het resultaat. Kun je nagaan dat bij ons het plezier er afspat”, stelde hij.

Expositie

Er hebben 56 werken een plek gevonden aan de wanden van Het Hart. Meer dan de helft heeft als onderwerp Bomen. Zij zijn in allerlei jaargetijden geschilderd. De leden mochten ook een vrij werk insturen. Het heeft geresulteerd in een gevarieerde expositie met ook een paar etsen.

Tijdens de opening waren er optredens van Moerstaal & Trawant, een programma onder de titel ‘Vaareve’, wat volgens John Blijenberg, de zanger/voordrachtskunstenaar, in het Antwerps dialect zoveel als schilderen betekent. Hij had het programma aangepast aan het thema van de expositie. In het gedicht Verhalen vertelde hij onder andere: ,,Bomen zijn mededeelzaam, zij vertellen oeroude verhalen over de lente en de zomer, vol dromen en visioenen.”

Het publiek genoot met volle teugen van de prachtige zang en voordrachten, die aan de opening een extra kunstzinnig tintje gaven.

De expositie kan tot en met 25 april op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur worden bezocht. Voor meer informatie en foto’s van eerdere exposities: www.hetkoerhuis.nl.

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends