Laatste nieuws

Veel belangstelling voor geschiedenisboek Gorssel

Er zijn al meer dan 500 exemplaren van het boek ‘Gorssel van Agrarische Gemeen­schap tot Forensendorp’ besteld. Het boek kan nog tot en met 25 november 2018 tegen gereduceerde prijs besteld worden.

Historie van Gorssel
Boek Gorssel kleinHet boek over de historie van Gorssel is rijk geïllustreerd en geeft niet alleen de geschiedenis van het dorp weer, maar beschrijft ook de veranderingen die zich op allerlei gebied hebben voor­gedaan. Te beginnen met de prehistorie leidt het boek de lezer via onder­werpen als de marken, de Franse tijd en de ontwikkeling van de land­bouw naar de 21ste eeuw. Veel aandacht wordt besteed aan de verenigingen, de gezondheids­zorg, de middenstand, het bestuur en de Tweede Wereld­oorlog. De vele gesprekken die de werkgroep leden hebben gevoerd met inwoners van Gorssel hebben veel anek­dotes opgeleverd, waarvan een groot aantal in het boek is opgenomen.

Presentatie
De officiële presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 30 november 2018 om 19.30 uur in de protestantse kerk in Gorssel. De vooraf aan­gevraagde boeken kunnen vanaf 20.30 uur in de kerk afgehaald worden. Dit kan eveneens in de kerk op zaterdag 1 december van 10.00 tot 13.00 uur.
Het boek kost € 35, bij voor­inschrijving (tot 25 november) is de prijs € 30,00 en 65+’ers kunnen het boek aanschaffen voor € 25 (één per huishouding). Het boek kan besteld worden via www.deelfmarken.nl.


Gorssel, 21 november 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends