Laatste nieuws

Veel bezoekers op genealogische dag De Elf Marken

Op zaterdag 25 mei 2024 werd in de kerk in Gorssel de 27ste genealogische dag van de Historische Vereniging De Elf Marken gehouden. De dag stond in het teken van de familie­naam Makkink. 
De dag was echter niet alleen voor mensen met de achter­naam Makkink van belang. Iedereen die geïnteresseerd is in genealogie kon terecht bij de diverse stand­houders, die allemaal iets presenteerden op het gebied van genealogie. De genealogische dag trok 200 bezoekers.

Gen.dag2024Druk bezochte genealogische dag in de kerk in Gorssel

Makkink
De stamboom van de familie Makkink werd uit­geplozen door de genealogische werkgroep van De Elf Marken en in een dik boek vast­gelegd. In het boek is informatie te vinden over circa 1.100 personen met de naam Makkink. Jan Haijtink, voor­zitter van De Elf Marken, overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Thea en Wim Makkink uit Drempt. Onder de belang­stellenden waren uiteraard heel veel mensen met de naam Makkink die wilden zien hoe hun genealogische gegevens in het boek verwerkt waren. Ze kwamen overal vandaan. Niet alleen uit Gorssel en omgeving, maar hun woon­plaats varieerde van het Drentse Roderesch tot het Belgische Brussel en van Nijmegen tot Rotterdam. Na afloop ging bijna iedereen met een exemplaar van het boek onder de arm naar huis. 

Werkgroep
De genealogische werk­groep van De Elf Marken, die uit acht leden bestaat, slaagde er niet alleen in alle informatie over de familie Makkink in een boek onder te brengen, maar zorgde er ook voor dat er voor de 27e keer een genealogische dag georganiseerd kon worden. 

Bestellen
Er zijn nog enkele exemplaren van het boek over. Wie de genealogische dag heeft gemist en het boek wil bestellen, kan een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of langskomen in het Tramstation in Gorssel, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel (openingstijden: di. van 14.00 uur tot 16.00 uur, do. van 10.00 tot 12.00 uur en vrij. van 10.00 tot 12.00 uur).


Gorssel, 30 mei 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends