Laatste nieuws

Veel recente mutaties bij huurwoningen

Vanaf 30 januari tot en met 19 februari 2020 werden er in Gorssel negen woningen in de sociale huur­sector aangeboden. Dit is bijzonder, want in het hele jaar 2019 waren dat er twaalf. Dat is in de praktijk niet het volledige aanbod, want niet alle vrijkomende woningen worden via Woon­keus Stedendriehoek, dus ook via Gorssel.nl, bekend gemaakt. Soms gaan huizen via ‘bemiddeling’ naar een nieuwe bewoner. Op de website van Woon­keus worden die woningen dan niet te huur aangeboden, maar ze worden wel vermeld bij ‘onlangs verhuurd’.
IJsseldal Wonen kon desgevraagd geen verklaring geven voor het recente hoge aantal mutatie­woningen in Gorssel. 

Ruiterweg 7
Ruiterweg 7 kleinRuiterweg 7, GorsselEr komt zelfs een tiende woning bij: een laagbouwwoning aan de Ruiterweg 7 in Gorssel. De woning wordt via loting aan­geboden. De woning heeft een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een slaap­kamer op de eerste verdieping. De keuken wordt vervangen (elektrisch koken).
De totale huurprijs bedraagt € 505,81 per maand. Op de woning liggen zes zonne­panelen, waardoor op de stroom­kosten wordt bespaard. De bijkomende kosten bedragen € 18,88 per maand.
De woning wordt via loting aangeboden. Inschrijfduur is daarbij niet van belang.
Op de woning kan gereageerd worden via Woonkeus Steden­driehoek (directe link). De reactie­termijn loopt tot en met 22 februari 2020.

Woonkeus Stedendriehoek
Woonkeus Stedendriehoek is een samenwerking van de woningstichtingen in de gemeenten Apel­doorn, Brummen, Deventer, Lochem (gebied oude gemeente Gorssel), Voorst en Zutphen. Wie een huur­woning zoekt in die gemeenten kan dat kenbaar maken via Woonkeus Steden­driehoek. Via de website van Woonkeus schrijft men zich in en kan gedurende een drietal dagen op het woning­­aanbod worden gereageerd. Iedere inwoner van de Stedendriehoek kan op het woningaanbod reageren, maar er worden wel verschillende voorwaarden gehanteerd.


Redactie Gorssel.nl
19 februari 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends