Laatste nieuws

Veel te doen tijdens het paasweekend in Gorssel

Voor wie dat wil worden het drukke paasdagen. Drie dagen kunst kijken tijdens de Kunstroute en op zaterdagavond is er een concert in het openluchttheater. Op eerste paasdag kunt u eieren gooien (en vangen) op de Roskamweide en ’s avonds is er een fakkeloptocht en paasvuur. Tweede paasdag zijn er clubwedstrijden bij Semper Fidelis, ook leuk om te kijken. Als dat nog niet genoeg is kunt u zaterdagochtend nuttig beginnen met klussen bij zwembad De Boskoele.

Kunstroute
Dorien3Dorien Plaat in haar atelier, ingang aan het NijverheidspleinHet hele weekend (zaterdag t/m maandag) wordt de Kunstroute gehouden in alle kernen van de gemeente Lochem. Daaraan doen bijna 100 kunstenaars op 50 locaties mee. In Gorssel kunt u het atelier van Dorien Plaat bezoeken en Galerie Roman Reisinger, beide aan het Nijverheidsplein.
Op het fraaie Landgoed Het Haveke midden in Eefde is uiteenlopend werk te zien van vijf kunstenaars. Net achter de eerste spoorwegovergang in Eefde zit Galerie BGO132 met veel keramiek van meerdere kunstenaars. In Epse houdt landschapsschilder Rudy Volbeda open huis.

Abraham Gezien
Zaterdagavond zal salonorkest Abraham Gezien het vijfde seizoen van het Openluchttheater Gorssel openen. Het orkest met leden uit de regio Deventer is wellicht te vergelijken met André Rieu. Klassiek? Met een vette knipoog in ieder geval.

 
      Paasvuur27-3-16BJH 11

      Paasvuur27-3-16BJH 22

Eieren, fakkels en vuur
Er zijn van die tradities die gewoon niet weg te denken zijn. Op eerste paasdag zijn er het eieren gooien (en vangen!) op de Roskamweide en de fakkeloptocht met het paasvuur aan de Dommerholtsweg. Eetcafé de Hoek organiseert het eieren gooien, een leuke happening voor jong en oud. Verzamelen bij De Hoek en vandaar om 14.00 uur naar de weide.
Ieder jaar doen er heel veel kinderen mee aan de fakkeloptocht die De Bolderhoek organiseert. De verkoop van fakkels begint om 20.00 uur op de Kozakkenweg. Aan de Dommerholtsweg ligt een grote paasboake te wachten om met de fakkels te worden aangestoken (na instructies en aftellen!). De Hoek heeft er een grote tent staan en er is muziek van het dweilorkest van de Harmonie.

Paardrijden
De leden van Rijvereniging en Ponyclub Semper Fidels strijden op tweede paasdag om de felbegeerde clubkampioenstitel, zowel in de categorie pony’s als paarden. ’s Ochtends dressuur en ’s middag springen. Bezoekers zijn welkom.

Klussen
Is dat alles nog niet genoeg is, of wilt u ook zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan! Begin het weekend goed en ga zaterdagochtend klussen bij zwembad De Boskoele. Dan kan er de hele zomer weer worden genoten van het fraaie Gorsselse bad.

Veer over de IJssel weer in de vaart
Veer CarlaKistemakerFoto Carla KistemakerHet Dommerholtsveer is vanaf zaterdag 15 april weer in de vaart. Voetgangers en fietsers kunnen dan dagelijks van 9.30 tot 18.00 uur de IJssel oversteken en een bezoek brengen aan Museumcafé De Kribbe, het gerestaureerde Slot Nijenbeek of koffieschenkerij Bril. Het prachtige fietsrondje IJssel-Zutphen is dan ook weer mogelijk. Meer informatie? Lees 'Naar de overkant van de IJssel' in de rubriek Erop.
  

Redactie Gorssel.nl
12 april 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends