Laatste nieuws

Veel vrijwilligers bij Gorsselse scoutinggroepen tijdens NLdoet

Scouting Kompasnaald
ScoutingKompasnaaldNLdoet22-3-2014 325pxDe Kampvuurkuil wordt opgeruimd bij de meidengroep. Klik op de foto voor meer afbeeldingen.Het was gelukkig droog zaterdagmorgen en de 23 vrijwilligers wilden na een lekker kopje koffie of thee meteen beginnen met de klussen. De kampvuurkuil en het ingangspad werden ontdaan van blad. Een mooi klusje voor 3 jonge vrijwilligers, die kwamen helpen. Twee mannen waren de hele dag druk met het bouwen van een stevige behuizing voor de kliko’s, zodat deze niet meer door derden gevuld kunnen worden met door hen meegebracht vuilnis. De kozijnen van het clubhuis zijn geschilderd, een klus waar met 5 vrijwilligers hard aan gewerkt werd. Een keukenblad gerepareerd. Het hout van omgewaaide berken, wat in het houthok lag, werd er uitgehaald en door 2 vrijwilligers gekloofd, een zware klus. De scouts hebben hun sjorhout van een merk voorzien. Ook werd er nog geoefend met het bouwen van een kampkeuken. De buitenberging is opgeruimd, zodat we weer goed bij ons materiaal kunnen komen.

Tussen de middag een welverdiende lunch met broodjes en soep, waarbij iedereen weer warm kon worden. ’s Middags gingen de welpen afvalhout van de omgewaaide berken opruimen. Ze werden verrast door een hagelbui en zochten snel het clubhuis op. Al met al een dag met wisselend weer en gezellig samenwerken.
 

ScoutingNLdoet325pxHet mozaiek bij de kampvuurkuil wordt afgemaakt. Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Scouting IJsselgroep
Bij de jongensgroep werd er al niet minder hard gewerkt. Maar liefst 25 vrijwilligers waren actief met het slopen en plaatsen van een nieuwe keuken, opruimen bos, schoonmaken daken, het afmaken van het mozaïek bij de kampvuurkuil, repareren verlichting en hout kloven voor Sint Jorisdag op 19 april. De meeste klussen waren eind van de dag gereed.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers die hiervoor hebben gezorgd.

Bedankt
De organisaties van beide scoutinggroepen bedankte na afloop alle harde werkers voor hun aandeel aan deze NLdoet. Natuurlijk werd ook het Oranje Fonds die deze dag mede mogelijk heeft gemaakt niet vergeten.

Scouting de Kompasnaald nodigt meisjes vanaf 6 jaar uit om eens te komen kijken in het clubhuis aan de Kwekerijweg 3 (tegenover camping Jong Amelte) op zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Informatie: Reinie van den Vlekkert 0575-493582.


Gorssel, 23 maart 2014
 

11

22

33

44

55

aa

bb

cc

dd

ee

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends